| Ioanna1235 a întrebat:

Am cumparat doua albume si in prima zi cand le-am bagat in laptop au mers perfect, dar de cateva zile incoace nu merge niciunul. Am incercat sa le deschid cu VLC Media Player si Winamp, si degeaba. Imi apar track-urile dar nu le pot asculta. Cum pot rezolva problema?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Vezi daca nu sunt zgariate, sau poate au "pete arse".
Daca da, cauta cea mai moale carpa de bumbac ce nu lasa scame, pe care o gasesti la magazinele foto pentru sters lentile, etc, si sterge-le cu atentie, fara sa apesi mult, doar cat sa cureti zona.
Foloseste AIMP sau Foobar2000. Winamp e mort din 2010, mananca multe resurse, si nu are codecurile de sunet actualizate.
http://www.aimp.ru/? do=download

Cand au fost cumparate?
Au stat in carcasa originala?
Unde le-ai avut depozitate? (Au fost ferite de umezeala?)

Lumea foloseste programe de rippuit, atunci cand cumpara un CD cu muzica.
Incearca sa le transformi in MP3 320kbps cu EAC, e gratuit si totodata cel mai bun program de genul asta.
http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/resources/download/
Tutoriale despre cum setezi programul la inceput, gasesti pe net, daca crezi ca nu te descurci, lasa mesaj.

EAC are si functie avansata de corectie a erorilor, si daca CD-ul are cateva zone (sectoare ) compromise, incearca sa recupereze si datele de acolo, daca se mai poate.
Daca nu, iti salveaza macar celelalte melodii din zonele "sanatoase".

Dar in primul rand, adu un alt CD audio de la cineva, sa te asiguri ca unitatea optica e in regula.

1 răspuns:
| NLS a răspuns (pentru NLS):

Https://www.poikosoft.com/help/history

Observ ca si celalalt program bun pentru ripping a primit imbunatatiri la error detection odata cu versiunea 7.1.1.

Problema principala a lui este ca:
primeste update-uri mult prea des si nu e gratuit. Ppentru un program de ripp e un dezavantaj sa vezi imbunatatiri si corectii "toata ziua"... iti transformi astazi colectia de 150 CD-uri in MP3, si peste 1-2 saptamani apare o versiune noua, ce imbunatateste nu stiu ce codec flac, repara buguri, etc.

Il poti folosi ca trial daca vrei sa il incerci. Are interfata mult mai prietenoasa decat celalalt.