Du-l la un service de laptop-uri (impreuna cu incarcatorul), sa vada ce s-a intamplat!
Spune-le ca ai materiale importante pe laptop, sa nu stearga continutul discului inainte de salvare completa!
Se poate recupera ce aveai pe el foarte ușor.
Trebuie doar scos hdd ul/ssd ul din el,
Si fie muți datele de pe el pe alt pc, fie aduci și folosești un alt ssd ca stocare principala, și acela vechi îl lași ca hdd extern, cumpărând un adaptor sau un rack.
Dacă nu te pricepi deloc, mergi la un service.
Ooo Sfântul Nicolae să vă audă, domnul să vă audă și toți sfinții să vă audă. Am implorat toată noaptea la o minune la cel de sus, acum îmi faceți ziua mai bună cu această veste.
Dar da, am să-l duc la un service căci nu e de mintea mea așa ceva. Dar nu aveți idee cât vă mulțumesc că mi oferiți speranță, măcar provizoriu, până mă duc să văd concret ce găsește medicul ) deși toată noaptea m-am perpelit și luptat să resemnez cu o posibilă pierdere.
Păi da, pe disc sau ce-o fi, adică fișierele toate (documentele toate) le vreau, cele adunate de-a lungul anilor, ce era pe ecran în timpul lucrului nu e grav, dar toate fișierele, folderele mi le vreau
Cauta un service care are recomandari de la prieteni, colegi, etc
PS: ecranul negru poate avea multe cauze, dar principalele sunt:
1) s-a miscat RAM-ul in slot, sau e efectul dilatarii (dilatarea zonei cu contacte e o chestie foarte banala, dar atat de intalnita)
2) s-a defectat placa video. Caz in care s-ar putea sa ai nevoie de un laptop nou. DEpinde si ce are exact. S-ar putea incerca un reflow, dar e doar o solutie temporara. Dupa un timp, contactele se vor slabi din nou (tot datorita incalzirii excesive) si vei din in aceeasi situatie.
3) s-a intrerupt firul/cablul ce face legatura dintre ecran si placa video.
Daca e prima sau ultima varianta, se repara usor.
Daca e a doua, ai nevoie de alt laptop.
In orice varianta te-ai afla, datele nu le pierzi.
DOAR sa le atragi atentia ca datele sunt foarte importante, le doresti cu orice pret.
Eu as scoate SSD-ul/HDD-ul, si as instala unul nou, pe care as instala Windowsul.
Apoi pentru acela existent, as cumpara un rack si l-as transforma in HDD extern prin USB.
Rezolvat Problema?! ) orificiul unde intra încărcătorul nu mai funcționa și domnul de la noi din oraș, care se ocupă cu astfel de reparații mi l-a extins în afară, l-o sudat ce i-o făcut că merge iar. Deci problema era doar că nu mai alimenta PC-ul cu energie, al meu fiind bateria cam proastă și deci e nevoie să stea în permanență încărcătorul în el. Și am reușit și să salvez totul pe un hard în caz de colaps. )
Vai, deci sunt așa de liniștită, se pare că rugăciunile au funcționat și de data asta chiar nu m-am împotrivit eu, eram dispusă să accept înfrângerea și pierderea vieții. Căci pentru mine era ca o pierdere ) dar m-am rugat chiar mult și uite că Domnul nu m-a uitat, nici lăsat. Deci scriu astea aici, tocmai ca să mai audă multă lume de Domnul și Măreția Lui. Dar totul e doar să crezi, să crezi din suflet și tocmai că uneori pierderea e cea mai bună întoarcere la credință, pentru că atunci când pierzi tot sau aproape tot rămâi gol, fără nimic de care să te agăți, așa că, atunci e momentul oportul să te agăți de credință. Dar gata cu religia și credința, nu sunt eu vreun profet ) sunt un om de rând și cam atât. )
Cocolinaaaaaaaaa întreabă:
FloFlorentina întreabă: