| danut93 a întrebat:

Heii! Am in pc 6 gb de ram, dar am impresia ca pc meu foloseste doar 3 gb din ei, pentru ca am observat ca atunci cand dau clik dreapta pe My Computer scrie 6 gb RAM(3 gb usable). Pot sa fac o setare ceva ca sa ii foloseasca pe toti?
Funda!kiss

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

Daca ai varianta de 32bit a windows-ului nu merge mai mult de 3-4 Gb nu sunt sigur. Daca placa de baza nu suporta mai mult de 3GB iar nu vede 3 GB.Sau poate windows-ul combinat cu anti-virusul si alte programe care merg dar tu crezi ca nu merg folosesc RAM-ul ala.

Deci, pune un system de operare pe 64 bit si o sa mearga. Daca nu merge, 3GB aia sunt folositi de ceva de care tu nu sti(Sunt si virusi care folosesc 50% din procesor cred ca se poate si la RAM) sau placa de baza nu suporta atat.

11 răspunsuri:
| boogdan91 a răspuns:

E din cauza ca ai windows7. Ca sa recunoasca tot ramu nu poti face altceva decat sa-ti pui windows vista sau xp.

| M1hai a răspuns:

Nu poti sa faci nimic, doar daca schimbi placa de baza ca sa iti accepte toti Ramii
sau incearca alt sisteme de operare!

| boogey69 a răspuns:

Foloseste un sistem de operare pe 64 biti (x84).

| eucumine010 a răspuns:

Nu te lua dupa toate prostiile de mai sus. Iti trebuie un sistem de operare pe 64 de bit (x64). Ceea ce ai tu acum e x32 si nu poate folosi mai mult de 4gb de ram. Doar 3.2gb sau 3.6gb maxim. Cand zic sistem de operare ma refer la Windows. Ai de ales Windows 7 x64 sau Windows Vista X64. Ele sunt cele mai stabile, Windows XP x64 e foarte instabil si incompatibil cu multe componente.

| impulls a răspuns:

Nu iti suporta placa de baza decat 3 gb rami, schimb-o sau cum au zis si ei incearca alt sistem de operare...

| bulzz a răspuns (pentru boogdan91):

Nu vorbi despre pc cand tu nici nu ai habar... daca chiar vrei sa stii win 7 pe 64 bit recunoaste mai multa memorie ram, si cele mai puternice calculatoare precum Alienware folosesc win7.probail tu il ai pe 32 bit trebuie sa treci pe 64

| boogdan91 a răspuns (pentru eucumine010):

Habar nu ai.

| eucumine010 a răspuns (pentru boogdan91):

Traiesti pe alta lume expertule.

| danut93 explică (pentru impulls):

Placa de baza imi suporta pana la 32 de gb laughing))

| Bogdanux a răspuns:

Instalezi un Windows pe 64 de biti [x64].

| Cozzmy13 a răspuns:

Tu ai windows pe 32x care citeste 3.25 gb de ram sau maxim 3.96 gb de ram casa poti folosi toti ramii iti trebuie windows pe 64x de preferabil windows 7 pentru ca am avut vista 64x pe un pc cu 8 gb ram si mergea ca dracu deci pune win 7 ultimate sau professional x64 NOROC funda?