| nestiy a întrebat:

Hey, eu m windows Pro 32 bit. Si am vrut sa mi-l schimb pe 64 bit. Am fost la un magazin specializat si i-am rugat sa-mi faca un cd bootabil pentru win pro 64 bit. Dar nu stiu cum sa procedez. Cand daupe setup spune ca nu-i compatibil. Ei au spus inati sa-l bootez, dar habar nu am cum. Dau fundacelui mai ajutator raspuns! Cat mai repede...

10 răspunsuri:
| SorinTudor a răspuns:

Dai restart, apesi F11 si selectezi CD-ROM ca sursa de boot, daca nu merge intrii in bios si dai la advenced setings-> 1stBoot selectezi CDROM si dai Restart, o sa iti booteze de pe CD

| calentudor a răspuns:

Intri pe youtube si sunt sigur ca o sa gasesti un video asa fac eu mereu cand nu stiu sa fac ceva la laptop.

| Intruder19 a răspuns:

Trebuie sa bootezi DVD-ul din bios. Totusi daca ai sub 4 GB de ram nu ai de ce sa instalezi un win pe 64 bit pentru ca iti consuma mai mult ram.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bagi dvd-ul in unitatea optica si dai restart. Inainte sa intre in windows, stii ca iti apare ecran negru cu ceva scris undeva jos, boot tapi from cd sau press any key... apesi orice tasta vrei.Si va incepe instalarea. cand ajungi la partitii, dai pe advanced si formatezi partitia cu windowsul pe care il ai. Apoi continui sa instalezi windosul nou tot in acea partitie. Widowsul e usor de instalat dar e ca si mersul pe bicicleta, prima data trebuie sa vezi la cineva cum se instaleaza si apoi inveti si tu. Daca nu ai mai reinstalat in boot niciodata te sfatuiesc sa ceri ajutorul cuiva priceput si inveti si tu.

| nestiy explică (pentru anonim_4396):

Multumesc, dar eu stiu cum se instaleaza windowsul. Problema e ca cand dau la boot din BIOS aleg Boot Device priority si api nu stiu cum bag. am asa 1st-
2nd-
3rd-
4th-
la inceput am ceva scris dar nu sunt sigur daca sunt bune. nu am schimbat nimic. Te rog mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nestiy):

Depinde de tipul biosului tau, pe primul loc la 1st bagi cd rom-ul. Daca cdrom este pe alt loc, te duci cu sageata pana la el si il urci pe primul loc cu tsta f6.Asa e la mine, de aceea spun ca depinde de tipul biosului.Trebuie sa duci cd-romul pe primul loc.Cred ca ajuns acolo ai indicatii cum sa-l urci, undeva in josul paginii. Dupa ce l-ai urcat pe primul loc nu uita sa salvezi setarile, la mine din tasta f10. Apoi bagi cd-ul si restartezi. Pe locul 2 poti lasa HDD.Pe celelalte locuri poti lasa asa cum este dar in caz ca vrei sa bootezi din stick, va trebui iar sa intri in Boot Device priority si sa setezi la fel cum setezi acum, stick0ul pe primul loc.Deci ai inteles, iti arata undeva in josul paginii cam ce taste sa apesi pentru a urca cd-romul pe primul lloc, tu trebuie doar sa selectezi din sageti cd-romul si apoi sa il urci pe primul loc si sa salvezi setarile.

Aaaa, multumesc anticipat!

Si inca ceva, la mine cand vreau sa intru in Bios cand dau restart la PC apas Delete Sau f12 si la ambele apr o pagia mare albastra diferita de cea normala de la alte pcuri. Am asa cateva optiuni. Performance, Bios nu stiu cum dar nu apare boot...

| nestiy explică (pentru SorinTudor):

Am Uefi Dualbios Gigaabyte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nestiy):

Poate trebuie apasata alta tasta.trebuie sa fie pe undeva optiunea de boot. Pana sa intri in bios, fii atent jos ca iti zice ce taste sa apesi.Probabil iti zice sa apesi o tasta pentru a intra in boot menu.Sau ceva legat de menu.Intri acolo si trebuie sa ai optiunea de boot.