Poate e zgariat.pe www.videotutorial.ro e un tutorial pentru citirea cd urilor defecte.
Deci in primul rand trebuie sa te uiti la felul cd-ului adica nu vreau sa subestimez dar se intampla greseli poate fi DVD-room sau CD-room daca ai pc-ul mai nou, citeste ambele intr-o partitie daca nu. exista posibilitatea de a citi doar unul dintre ele, acestea nu sunt compatibile doar in cazul in care nu sunt universale
Dar totusi daca stii ca e Cd sau DVD si ai cititor poate fi o dfectiune de la acesta , iar daca stii ca a fost pc-ul la reparat sau a interactionat cineva cu sura ( in interior), poti intalni proabilitatea de a fii deconectat un cablu de la Cd-room sau Dvd room
Ai dvd sau cd rom?
Nu ai zgariat cd-ul ca la mine nu am mers cand l-am zgariat!
Schimba DVD/CD writter-ul! Cel mai probabil este stricat
Poti incerca si un CD de curatare inainte sa-l schimbi
-Poate ai bagat DVD.
-Atentie mare la VIRUSI
-Nu mai baga toate CD-urile in Pc tau o sa ajunci sa til virusezi.
Cred ca ti s-a stricat cd writer, incearca sa bagi alt CD si vezi daca ti-l citeste, mie unele cd-uri nu mi le citeste dar altele da, vezi ca poate o fi un fir scos de la CD writer, uita-te in spate, eventual trebuie sa-ti cumperi altul, imi pare rau.
Poate ca unitatea optica e stricata. Sau poate e CD-ul de vina. Mai e si posibilitatea ca si calculatorul tau sa aiba doar CD Reader si acel "CD" e de fapt DVD.
Probabil ca ti s-a stricat unitatea optica de la pc. Sau poate ai bagat un DVD intr-un CD-ROM. Funda?
Buna. ai incercat alt CD? poate cd-ul e zgariat si nu mai e citit. incearca alt CD. Ca prima solutie ar fi sa faci un semn pe partea superioara a unui CD/DVD si sa urmaresti daca se invarte sau nu. In cazul in care nu se invarte nu se mai poate face nimic . In cazul in care se invarte, atunci problema este de la lentila si va trebui sa desfaci CD/DVD-ROM-ul si sa stergi cu un servetel fin lentila. Daca nici acum nu merge trebuie sa cauti pe "carul" care plimba lentila un mic semireglabil pentru focalizarea fascicolului laser si prin tatonare se roteste acesta putin cate putin pana cand CD/DVD-ROM-ul incepe sa citeasca. In cazul in care nici aceasta operatie nu a dat rezultate trebuie sa verificam cu CD/DVD-ROM-ul legat la toate firele dar fara capacul de deasupra. nu iti recoamnd sa faci ce ti-am spus daca nu ai putina experienta in asa ceva. Spune-i unu-i prieten care se pricepe sa faca asta iar daca nu ai prieteni du-l la reparat pc-ul. bafta
Nu ti-l citeste calculatorul, daca este un program (cumparat) citeste pentru ce tip de windows de calculator merge ca poate nu ai windows-ul potrivit
Ma bucur ca te-am ajutat! (daca am facut-o in vreun fel)
Poi poate este CD'ul zgariat oricat de putin, sau poate l-ai bagat la DVD, sau poate s-a stricat CD-ROM'ul sau DVD_ROM'ul, sau poate este prea virusat CD'ul si de accea nu ti-l pirmeste! Sper ca te-am ajutat. FUNDA?
Salut!
Nu cred ca e vreo problema cu windowsul sau pc-ul.
CD/DVD care l-ai indtrodus are ceva... daca ai nevoie urgent de informatia de pe el, descarca programul(Ashampoo Burning Studio 10), cu ajutorul lui faci ce vrei cu orice CD/DVD
Succes!
Daca ai nevoie de ajutor, contacteaza-ma pe skype (cristian.vampire97)-skypul nu se refera si la ceilalti!
Succes!
Probabil ca ti s-a stricat unitatea optica de la pc. Sau poate ai bagat un DVD intr-un CD-ROM.
Pai probabil ti s-a sticat ar trebui sa o repari poti sa scoti carcasa dar trebuie sa mergi la un profesionist e foarte iefti n acum da-mi te rog funda