Pai de obicei nu se calculeaza consumul fiecarei componente in parte. Sursa se ia dupa cum crezi tu. De exemplu la un sistem office/birou, o sursa de 400w ajunge, la un sistem multimedia, una de 500w ajunge, la un sistem gaming 600-700w ajunge. Totusi, nu trebuie neaparat sa tii cont de watti, conteaza ca sursa sa fie de calitate, si atunci randamentul ei este foarte aproape de maxim, si atunci spre exemplu daca ai o sursa de 500w ieftina cu 50 de lei, randamentul ei poate fi de 50% adica 250w, si atunci nu ajungi nicaieri, dar daca este o sursa de calitate, la 500w, atunci randamentul ei poate ajunge si la 80-90%, adica foarte aproape de 500w.
Pai e foarte simplu! Depinde de banii care ii ai...
Un lucru sa memorezi bine : Intel si Nvidia sunt cele mai bune dar putin mai scumpe! Binenteles sunt persoane care au alta parere DAR profesionistii sunt de parerea mea. Deci asa cum am zis, cum iti permite buzunarul poti alege asa :
-procesor (i=Intel) i3 sau i5 sau i7 cu minim 2.1 GHZ
-rami minim 4 Gb DDR3
-placa video sa fie de la Nvidia GTX = de care iti permiti
Restul nu conteaza atat de mult, astea 3 sunt cele mai importante componente la un pc!
Bafta!
Cum iti alegi o sursa? Pai e simplu, depinde ce proc si placa video ai, presupun ca nu ai cine stie ce, asa ca iti recomand o sursa de 450w. Daca vrei una de calitate alege ceva cu bronze 80+ Nu ai ce sa inveti, trebuie sa iti placa si sa te documentezi despre fiecare piesa in parte, google is your friend.
"Pai de obicei nu se calculeaza consumul fiecarei componente in parte. Sursa se ia dupa cum crezi tu."...tu te auzi ce prostii vorbesti?
Da dupa ce se calculeaza de obicei un consum? De aia se alege praful si de statiile alea in care iti tot bagi degetele...
Nu avem nici cele mai elementare notiuni de electronica si fizica, dar dam sfaturi...
1st. In statii nu mi-am bagat degetele, nici nu le desfac.
2nd. Nu m-am exprimat corect in propozitia de mai sus.
M-am referit strict la puterea pe care o ai nevoie la diferite sisteme. Da, sunt de acord cu tine ca m-am exprimat complet gresit, dar tu nu esti in masura sa ma judeci.
Spre exemplu, ca e un sistem cu amd ca e un sistem cu Intel ca are placa video amd ca are nVIDIA, ca are 10 placi de retea, ca are 10 placi de sunet, acel sistem office nu consuma mai mult de 200-400w. LA CHESTIA ASTA M-AM REFERIT. De exemplu, daca am un sistem de gaming cu un gtx 910 si cu un i7 4790k de exemplu, si cu nu stiu cate alte prostii, e logic ca acel sistem o sa manance 500w pe putin. Imi cer scuze din nou pentru ca m-am exprimat complet gresit.
Nu are importanta ce ai sau nu ai! Se face un clacul grosso-modo dupa specfiicatiile componentelor pe care la da producatorul si in functia de puterea calculata se ia sursa! La care mai adaugi 100W pentru viitoare upgrade-uri! Si bineinteles, o sursa 80+, nu pocnitori!
Deci hai sa nu mai fim diletanti si sa judecam inginereste! Ca si cel care a pus intrebarea!
Ce componente ai? (Ipavel e un idiot care se crede specialist, ignora-l) Ca o mica paranteza pentru cei cu valori fantasmagorice ale consumului - i3 2120, GTX 750 Ti, placa de sunet PCI, doua module DDR3, SSD+HDD, doua ventilatoare de carcasa, monitor LCD full HD, sursa Seasonic 460W Fanless (80+ Platinum) trage din UPS sub 250 W cu tot cu boxe (Logitech X-230). In caz de pana de curent stau si ascult muzica 30 de minute fara probleme (UPS de 700VA). Un sistem de gaming decent fara SLI/CrossFire, nu are nevoie de mai mult de 500-550 W. Sursa BUNA. Si ramine loc destul de upgrade-uri, ca oricum nu iti va consuma mai mult de vreo 400 W indiferent ce ai face cu el. Mai uitati-va la teste, oameni buni.
Vreau sa imi construiesc un pc pentru gaming si de aceea va intreb.
Imi e frica ca nu cumva sa iau o sursa prea slaba si sa nu mearga pc-ul bine sau chiar deloc sau in cel mai rau caz sa imi arda componentele.
Daca nu stiti cum se calculeaza macar faceti-mi o recomandare ex 400-500w sau 500-600w deci vreau sa construiesc singur un pc pentru gaming vreau sa folosesc amd-uri de 4ghz sau chiar de 4. 2ghz ma rog voi doar faceti-mi o recomandare va rog frumos
Nu e mai simplu sa zici care e bugetul total si ce componente din calculatorul actual vrei sa pastrezi? Personal sint fan AMD si am mers cu ei vreo 15 ani, dar acum am, voi ramine pe, si nu iti pot recomanda nimic altceva decit Intel.
AvalohAlyn întreabă: