Eu am 2 GB.
Pe vremurile astea normal ca e extrem de putin. Dar acum 12 ani era vis. Banuiesc ca ai un calculator sau laptop destul de vechi. Nu te chiunui sa iei alta memorie ca nu o sa gasesti. Ia-ti alt calculator mai bine.
Pentru actualele calculatoare este foarte mica, eu am 3GB la laptop si este o memorie RAM medie. Numai bine!
Da, în ziua de azi e cam puțin 512, eu am un giga pe laptop-ul principal, dar folosesc Linux, care consumă mai puține resurse. Pentru omul obișnuit aș spune că are nevoie de cel puțin un giga pentru XP, mai mult pentru 7.
Da e cam mica memoria! dar depinde la ce iti trebuie, daca pentru jocuri, adica daca joci jocuri e mica memoria, daca doar asa google youtube e ok, ideal ar fi 1 gb minim, Bft
Salut!
Poti sa ai cata memorie vrei, poti pune pana la cat suporta placa ta de baza, daca tie iti comvine sa ai 512, e-n regula, nu supara pe nimeni, dar eu as zice sa lasi cei 512 si sa pui cel putin 2gb, o sa observi apoi diferenta cum iti meargea pe 512 si cum merge pe 2gb, dar asta depinde si de procesorul care il ai.
si daca vrei sa iti iei ram, fi atent de care iei sa nu iei ddr3 si sa ai ddr2, ca i-ai luat degeaba.
Bafta.
Salut Cosmin, da 512 Mb sunt putin,asta in functie de ce faci cu ei.
Daca iti tii calculatorul doar pentru Internet,Muzica Sau YahooMessenger,sunt suficienti.
Daca ai preferinte la jocuri, gen Call Of Duty, NFS Moust Wanter, etc iti trebuiesc mai multi rami, minim 1.5 - 2 GB.
Multa bafta, funda?
AA deci pot sa ii pun niste placute din alea de rami mai puternice? Ms
Da poti pune, dar sa fie ce ddr suporta placa ta de baza, stii ce ddr ai? este 1, 2, 3. a tai de care sunt?
Daca nu stii ce ram ai, poti sa ii afli cu http://www.softpedia.com/progDownload/CPU-Z-Download-6980.html
descarca programu, instaleaza-l, deschidel si du-te unde scrie :memory: dai click si vezi ca undeva in stanga o sa iti scrie :type: si ce ram ai.
Depinde de ce faci cu calculatorul.E puțină memorie la el dar dacă vrei numai să navighezi pe net să asculți muzică, etc este ok.Cât despre normal acum depinde cât îi de vechi că la cum evoluează tehnologia unul de 3 -4 ani e deja foarte vechi iar astea mai noi au minim 2 Gb ram și procesoare dual core asta ca să ruleze Windows 7 bine pe ele că de erau făcute pentru Linux nu era nevoie de așa herdware, deoarece Linux-ul(depinde de distribuție) poate rula lejer și pe 128 Mb ram sau chiar mai puțin dacă nu are descktop.Eu la desktop am 4 GB și pe netbook am 2 Gb, ultimiul fiind recent achiziționat.Succes
Atunci ddr2 iti trebuie,
http://www.mediadot.ro/cauta/ddr2-2gb
Ai pc sau laptop?
daca ai pc, citeste la :Compatibilitate: Desktop; asa trebuie sa iti scrie.
daca vrei pentru laptop, trebuie sa iti scrie :Compatibilitate: Notebook:.
Poți să îi faci upgrade la RAm dacă îți suportă placa de bază dar recomand să pui cantitate egală de memorie în ambele sloturi de RAM, mai ales dacă placa de bază e dual channel, asta ca să beneficiezi de dual channel.Adică dacă placa de bază de exemplu suportă 2Gb RAm recomand să montezi 2 plăcuțe de 1 GB, și să fie la 800Mz sau 1066 amândouă(depinde de placa de bază, sunt plăci de bază pe DDr2 care suportă astfel de fergvențe, dar la general e 800Mz)
Esti prost radikalzzz.Informeaza-te intai.In plus i-ai dat funda degeaba pentru ca sunt unele placi care suporta si 64 dar nu pentru calculatoare personale.Pentru calculatoarele personale se folosesc pana la 16GB, cel mai mic fiind de 512mb.De obicei calculatoarele au intre 2 si 4 sloturi pentru ram si cu 16 mb ram nici nu cred ca ti-ar deschide calculatorul.Si da 512 este extrem de putin. Daca vrei sa il folosesti la gaming trebuie sa ai minim 3GB dar trebuie sa fie compatibile cu placa de baza.