Era folosit pentru net si fisiere dar cel mai mult pentru jocuri
Pentru frecat menta, aia a fost unitate de net/office si in momentul cind toate componentele erau abia iesite pe piata. Cine spune altfel, vorbeste din povesti. Are video integrat EXTREM de slab chiar si pentru vremea aia. Ca sa iti faci idee, eu in toamna lui 2007 mi-am facut un sistem cu 2 GB ram, AMD X2 4000+ si video Radeon X1950 Pro cu 256 MB GDDR3 pe 256 de biti. Nu, nici al meu nu era racheta, insa era BUN pentru majoritatea jocurilor de atunci. Am subliniat BUN ca sa nu se inteleaga extraordinar, nemaipomenit sau super-tare. BUN, nici bunicel, nici slabut, nici cel mai cel, ci doar bun.
Tu pe atunci aveai procesor exact ca al meu. si ba da eu zic ca era chiar bun, adica si acum poti juca multe jocuri pe procesoru ala, daca mai ai si niste ram si o placa video + sursa, joci destule jocuri si din astea noi de acum, cu configuratia aia, dar fara placa aia video ( alta).
Si placa aia video inca mai duce destule, doar ca intre timp am avut un HD 4770 (din 2009 pina acum citeva luni cind s-a prajit), iar procesorul in 2007 era MEDIU. Era o afacere buna pentru banii pe care i-am dat pe el, atita tot. A fost OK ca i-am tras un overclock moderat si am avut niste memorii extraordinare cu el (A-Data Vitesta 800+), dar s-a simtit o diferenta fantastica cind am trecut la i3 2120 si am pastrat aceeasi placa video. Acum am un GTX 750 Ti.
Era si el candva pentru jocuri, dar jocuri de pe timpul ala. dar si acum iti mai merg cateva jocuri, cum ar fi nfs most wanted, gta san andreas, vice city, etc. mai merg deocamdata destule, fifa 2007- 06, poate si 08.
Uite celelalte detalii:
Manufacturer: Intel
Chipset: Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Dedicated Memory: 512 MB
Total Memory: 512.0 MB
Pixel Shader Version: 4.0
Vertex Shader Version:4.0
Hardware T & L: Yes
Vendor ID: 8086
Device ID: 2E32
Plug and Play ID: VEN_8086&DEV_2E32&SUBSYS_D0001458&REV_03
Driver Version: 6.14.10.5420
Detaliile:
Manufacturer Intel
Chipset Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Dedicated Memory 512 MB
Total Memory 512.0 MB
Pixel Shader Version 4.0
Vertex Shader Version 4.0
Hardware T & L Yes
Vendor ID 8086
Device ID 2E32
Plug and Play ID VEN_8086&DEV_2E32&SUBSYS_D0001458&REV_03
Driver Version 6.14.10.5420
Hai nu te mai da cocos ca nici tu nu te-ai prins. Omul a zis clar de la inceput (bine, a dat copy-paste) - G41 chipset family. Pe scurt, o integrata muci din 2008. Eu am stat vreo doua luni cu integrata de pe i3-2120 si tot o mizerie mi s-a parut... si totusi discutam de una integrata in procesor scoasa cu 4 ani dupa ce are el.
P.S. G41 are grafica ONBOARD, nu in procesor. Adicatelea are o tentativa de GPU pe placa de baza.
Ce vorbesti, eu am jucat jocuri mari cu un Intel pentium g2130 cu grafica integrata, si asta nu de mult, cam anul trecut si jucam si max payne3 si battlefield si mafia 2 si multe altele si imi mergea chiar bine, la singuru joc ce imi facea figuri era mafia2, cand ieseam din joc, tot timpul mi se facea ecran rosu, si asta numa de la video era. iti zic eu daca ai ceva ram in + nu e neaparat sa iei o placa video, ca sa joci jocuri asa mai la rezolutie bunicica.
Merge sa te uiti la poze, nu sa te joci. Asa iti zic si eu ca imi mergea WoT cu 40-50 fps pe custom, majoritatea setarilor low si citeva pe medium si chiar high, dar aia nu se cheama ca ma jucam. Ma zgiriia pe ochi. Acuma am 50-60fps (ca am vsync activat si nu trece de 60) si tot la maxim. Alta viata. Majoritatea jocurilor pe low sint ca si cum te-ai duce in padure, ti-ai baga-o intr-o scorbura si dupa aia ai zice ca ce sex ai facut.
Memoria video e folosita in special pentru incarcat texturi. Procesarea lor o face procesorul video. Majoritatea jocurilor optimizate cu bun simt nu folosesc mai mult de 512 MB de memorie video la rezolutii gen 1024X768 sau 1280X1024. Uite, test facut cu sistemul meu - https://www.youtube.com/watch?v=LD58MKY-5Yg (video memory usage e 61% din 2 GB, insa asta cu tot la maxim, inclusiv Anisotropic 16X care papa memorie video la greu). Se stie insa ca GTA 4 e facut cu picioarele pentru PC.