Era folosit pentru net si fisiere dar cel mai mult pentru jocuri
Ce vorbesti, eu am jucat jocuri mari cu un Intel pentium g2130 cu grafica integrata, si asta nu de mult, cam anul trecut si jucam si max payne3 si battlefield si mafia 2 si multe altele si imi mergea chiar bine, la singuru joc ce imi facea figuri era mafia2, cand ieseam din joc, tot timpul mi se facea ecran rosu, si asta numa de la video era. iti zic eu daca ai ceva ram in + nu e neaparat sa iei o placa video, ca sa joci jocuri asa mai la rezolutie bunicica.
Merge sa te uiti la poze, nu sa te joci. Asa iti zic si eu ca imi mergea WoT cu 40-50 fps pe custom, majoritatea setarilor low si citeva pe medium si chiar high, dar aia nu se cheama ca ma jucam. Ma zgiriia pe ochi. Acuma am 50-60fps (ca am vsync activat si nu trece de 60) si tot la maxim. Alta viata. Majoritatea jocurilor pe low sint ca si cum te-ai duce in padure, ti-ai baga-o intr-o scorbura si dupa aia ai zice ca ce sex ai facut.
Memoria video e folosita in special pentru incarcat texturi. Procesarea lor o face procesorul video. Majoritatea jocurilor optimizate cu bun simt nu folosesc mai mult de 512 MB de memorie video la rezolutii gen 1024X768 sau 1280X1024. Uite, test facut cu sistemul meu - https://www.youtube.com/watch?v=LD58MKY-5Yg (video memory usage e 61% din 2 GB, insa asta cu tot la maxim, inclusiv Anisotropic 16X care papa memorie video la greu). Se stie insa ca GTA 4 e facut cu picioarele pentru PC.