anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În România e posibil sa deții (legal ma refer bineînțeles cu permis de port arma și toate cele) un Desert Eagle 50AE? (știu ca armele cu putere de peste 10k jouli nu sunt permise deloc în Ro dar asta nu știu câți jouli are sau alte lucruri despre ea). Dacă da, cât costa, de la ce centru/magazin de arme putea fi procurata (repet în mod legal! Știu ca e nevoie de hârtii de la politie aia e partea a doua). Și câteva specificații tehnice (pe net nu prea sunt multe despre acest tip).

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Brizbriz a răspuns:

Dap, ca militar iti pune in brate si o pusca automata de asalt si te invata sa o folosesti, cat se poate de legal

| Ion976 a răspuns (pentru Goete):

Armele sunt pe 4 categorii. Tir, vânătoare, colecție și apărare și paza. ( cel mai avantajos e bineînțeles apărare și paza ala te lasă să o scoți afara și în mașină și sa o porți când vrei. Pe colecție doar sa o ți în casa și atat. ). Știu asta

| Ion976 a răspuns (pentru Brizbriz):

Ca militar da. Ca civil...

| Brizbriz a răspuns (pentru Ion976):

Ca civil a fost o initiativa sa se reduca DRASTIC, toate procedurile de capatat arme de foc, si sa poti detine 100 de gloante letale (fata de vreo 50 sau nustiucate sunt acum)
dupa care a venit pandemia si si-au bagat toate bijuteriile de familie in idee

TOTUSI, un deagle care nu are valoare DECAT de asalt, slabe sperante orice ar fi, in afara de... vine Putin peste Romania, chestie PUTIN probabila, dar atunci or sa fie legale, orice arme personale, inclusiv arme de asalt (acum sunt ABSOLUT LEGALE IN UCRAINA, PE BUNE... doar ca acolo e razboi, tot pe bune)

| Ion976 a răspuns (pentru Goete):

Cum spuneam ca să ai dreptul de legitima apărare trebuie sa îți iei arma și sa o înregistrezi la serviciul arme de la politie pe criteriul apărare și paza ( drept de deține, port și folosință). Și legal din câte știu ai voie sa tragi în agresor cu condiția în care urmează sa se săvârșească un atac. ( dacă cineva îți întra în casa și vine spre tine cu un cuțit în mana îndrepți pistolul către el, dacă observi ca are de gând sa îl ridice asupra ta sau a altcuiva pe care îl ai în preajma poți trage.) Teoretic te-ai aparat de un atac cu un obiect contondent ( cuțitul în cazul de fata ), imediat și injust ( adică iminent ). Și pe lângă asta legea spune ca pe cât se poate e recomandat sa nu îl omori ( adică dacă îți permite timpul recomandat sa tragi măcar în picior. Dar nu e asa important unde tragi atâta timp cât te ataca nu mai te uiți unde tragi ). Și după ce ai tras ai obligația legala sa suni la 112 și sa anunți imediat toate cele întâmplate sa soliciți politia și ambulanta pentru agresor.