Intre IP-urile V6 se poate da // IP_ul?
De exemplu daca eu am 2 calculatoare intr-o retea LAN pot sa fac un link intre ele pe UDP gen samba?
Hai sa zicem ca detin si server de DHCP acum am si ip-uri la cele doua calculatoare, sa zicem ca unul este 192.168.1.2 iar celalalt este 192.168.1.3.
Daca eu scriu //192.168.1.2 gata pot sa intru in directorul pe care il are pus sharing acel calculator.
ACUM INTREBAREA MEA ESTE DACA AM IN ROMANIA in RDS un calculator care are IPV6
2a01:2f03:810a:ee00:1acf:5eff:fefd:8831
Eu pot sa intru pe el cu // din alta locatie de pe planeta? Sa zicem ca in ambele locatii detin deja IPv6 si eu ma aflu in retele de clasa interna.
De exemplu intre mine si IP_ul real v4 sunt multe routere puse cascadate la care eu nu am acces.
Sa zicem ca sunt intr-o gara intr-un tren si as vrea sa intru pe sharing-ul meu de acasa
folosind doar IPv6, fara alte utilitare instalate.
De exemplu daca as vrea sa mapez un director in calculatorul 2 de pe calculatorul 1
folosind IPv6.
Apoi sa ma plimb cu claculatorul 2 peste tot prin lume cu diverse cartele de internet de la diverse firme.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Prin browser nu poti accesa nici un alt pc doar tastand "//" si ip-ul public al acelui pc, nu funtioneaza asta.
Ca sa accesezi fisierele altui pc, trebuie, intai trebuie un protocol global gen FTP sau RDC pentru access din browser sau alt client de remote ssh, ftp, rdc etc (ex: putty, vnc_viwer etc.)
Iar pentru asta trebuie ca pc-ul respectiv sa aiba acele protocoale deschise pentru public (open ports open public) respectiv 21 si 3389, pe Windows(10) intri la computer proprities, advanced tab, si bifezi unde scrie: "allow ftp connection from anywhere" apoi intri la firewall settings din control panel -> inbound rules -> creezi 4 reguli TCP 2 pentru ALLOW ALL IN si alte 2 pentru ALLOW ALL OUT(asta daca vrei sa aiba full access, prima e doar pentru download iar cealalta pentru modificare fisiere pe acel pc)
Pe linux e mai usor, bagi doar niste comenzi depinde de distributie dar in general sunt acceasi pasi, daca/dupa ce ai instalat ftp server si client, scrii:
creezi user ftp:
add ftp_user "name" si pass
sudo ufw allow 21/tcp
sudo ufw allow 22/tcp
sudo ufw allow 3389/tcp
sudo nano /etc/ssh/sshd_config
stergi " #" din fata liniei : #premitrootlogin=yes
si din fata #securedconection=yes
#PasswordAuthentication=no to yes (ca sa scapi de ssh key auth method required)
DenyUsers none
dupa:
sudo nano /etc/vsftpd.conf
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
remote_enable=YES
Asta intrebam daca pot macar sa dau ping intre 2 calculatoare cu ipv6 aflate in spatele routerelor
Ca daca pot sa dau ping intre ele
atunci ma descurc eu de aici in colo
Fac eu un server de FTP si gata am rezolvat cazul
important este daca eu sunt in tren cu o cartela de Vodafone
si alt cineva este in alta tara cu o cartela de Orange tot in tren
daca pot sa dau ping intre cele doua calculatoare
Normal ca poti atat timp cat si ip-ul indiferent ca e ipv6 sau ipv4
telefoanele pe conexiune date mobile, folosesc in genral ipv6, dar au ca si defaultroutes un ipv4.
De retinut doar ca Ip-urile sunt de 2 tipuri fixe si rutabile
oamenii de rand au rutabile, si atfel e mai greu sa dai "ping" din cauza ca sa dai "ping" adica sa trimiti semnal de forma pachete, asta se realizeaza intre 2 legaturi publice, de exemplu un client si un website(server).
oamenii de rand pot face port fowarding si astfel sa utilizeze contexiunea pe post de client/server dar atat pc-ul si telefonul sau tableta trebuie sa fie configurate cu un dns public ca sa poata primi si trimite pachete una altora.
Se mai poate face prin aplicatii/programe care folosesc servere publice (proxy) si daca amebele dispozitive sunt conectate la acel server pot trimite semnale ping sau sa creeze conectiuni intre ele. totul tine de configuratia internetului a fiecarui dispozitiv. daca vrei sa fie pe public poti folosii programe de port fowarding sau proxy bridge(vpn) ori (cel mai recomandat e sa ai propriul server). e cel mai safe.
Am uitat doar sa precizez ca nu e recomandat sa faci ce am zis in primul raspuns, fara sa ai vreo metoda de autentificare securizata sau un firewall activ, pentru ca iti expui pc-ul la conexiunea deschisa oricui care iti stie/afla ip-ul public si automat daca reuseste sa se logheze in pc-ul tau poate face orice cu el.
Nu ma intereseaza nimic sercurizat
pe mine ma intereseaza daca eu am o cartela de Vodafone si pe alt calculator am o cartela de Orange in maxi taxi
una in Romania una in moldova in tren
daca pot sa intru pe FTP-ul de pe celalalt calculator
Asta ma intereseza daca nu mai am nevoie de servcer VPN
ci pot sa ma folosesc doar de IP-ul V6
Azi o sa fac probe o sa pun un laptop cu ubuntu pe RDS si un laptop cu ubuntu pe Vodafone
fac un server de FTP pe Vodafone
si o sa incerc sa ma conectez la el de pe RDS
Depinde la ce ai nevoie insa pe windows e mai greu
daca ai linux ubuntu pe ambele, ar fi relativ usor daca cunosti procedura
Poti cauta de curiozitate pe google " how to connect remotely to ftp/rdc between 2 PC with ipv6(sim cards) on linux"
Dar o sa gasesti cam ce am zis si eu in primul raspuns.
Nu e nici o diferenta intre ipv4 si ipv6 dpdv al functionabilitatii
doar dpdv al IMBECILITATII tehnologiei
ipv6 e o PROSTIE CRASA, inventata intr-un moment in care s-a constatat ca ipv4 nu o sa mai ajunga (evident, dupa ce AT&T a luat 10 clase A de ipv4 si apoi s-a tinut cu dintii de ele, si altii la fel) chestie care s-a rezolvat binemercic pe ipv4 prin alocarea catorva clase private
si nu am chef sa umplu 3 pagini cu chestii de gen nu poti cumpara o clasa de ipv6 decat daca poti sa aloci nustiucate zeci de IP-uri, altfel nu ti-o da
o sa iti dovedesc simplu cat de IMBECILA e ideea:
ipv6 a aparut cu decenii in urma, si, totusi, nici in ziua de azi, nu e folosit, decat putin, FOARTE PUTIN, pe la colturi
firme FOARTE MARI, care folosesc o tona de ip-uri publice, si tot nu o dau pe ipv6
deci, vad ca vrei sa inveti Linux si IT, te sfatuiesc sa ignori ipv6... NU MERITA!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.144.94.202) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro