| teclado a întrebat:

Intre IP-urile V6 se poate da // IP_ul?
De exemplu daca eu am 2 calculatoare intr-o retea LAN pot sa fac un link intre ele pe UDP gen samba?
Hai sa zicem ca detin si server de DHCP acum am si ip-uri la cele doua calculatoare, sa zicem ca unul este 192.168.1.2 iar celalalt este 192.168.1.3.
Daca eu scriu //192.168.1.2 gata pot sa intru in directorul pe care il are pus sharing acel calculator.

ACUM INTREBAREA MEA ESTE DACA AM IN ROMANIA in RDS un calculator care are IPV6
2a01:2f03:810a:ee00:1acf:5eff:fefd:8831

Eu pot sa intru pe el cu // din alta locatie de pe planeta? Sa zicem ca in ambele locatii detin deja IPv6 si eu ma aflu in retele de clasa interna.
De exemplu intre mine si IP_ul real v4 sunt multe routere puse cascadate la care eu nu am acces.
Sa zicem ca sunt intr-o gara intr-un tren si as vrea sa intru pe sharing-ul meu de acasa
folosind doar IPv6, fara alte utilitare instalate.

De exemplu daca as vrea sa mapez un director in calculatorul 2 de pe calculatorul 1
folosind IPv6.
Apoi sa ma plimb cu claculatorul 2 peste tot prin lume cu diverse cartele de internet de la diverse firme.

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| teclado explică (pentru DracuIa):

Asta intrebam daca pot macar sa dau ping intre 2 calculatoare cu ipv6 aflate in spatele routerelor
Ca daca pot sa dau ping intre ele
atunci ma descurc eu de aici in colo
Fac eu un server de FTP si gata am rezolvat cazul
important este daca eu sunt in tren cu o cartela de Vodafone
si alt cineva este in alta tara cu o cartela de Orange tot in tren
daca pot sa dau ping intre cele doua calculatoare

| teclado explică (pentru DracuIa):

Nu ma intereseaza nimic sercurizat
pe mine ma intereseaza daca eu am o cartela de Vodafone si pe alt calculator am o cartela de Orange in maxi taxi
una in Romania una in moldova in tren
daca pot sa intru pe FTP-ul de pe celalalt calculator
Asta ma intereseza daca nu mai am nevoie de servcer VPN
ci pot sa ma folosesc doar de IP-ul V6

| teclado explică (pentru teclado):

Azi o sa fac probe o sa pun un laptop cu ubuntu pe RDS si un laptop cu ubuntu pe Vodafone
fac un server de FTP pe Vodafone
si o sa incerc sa ma conectez la el de pe RDS