| ChristopherE a întrebat:

La ce se foloseste o rezistenta? Care este rolul ei?

6 răspunsuri:
| LuFacs a răspuns:

Rezistorul este o piesă componentă din circuitele electrice și electronice a cărei principală proprietate este rezistența electrică. intr-un mod asemanator, rezistenta are rolul de a reduce curentul, sau mai corect spus, intensitatea curentului electric.

| Dany008 a răspuns (pentru LuFacs):

Wikipedia nu? laughing
casa iti arat ca eu am terminat ca electrotehnician iti dau un exemplu
ai un led legat la o sursa de curent (una de max 12v) ii pui o rezistenta si daca cumva va creste curentul in circuit se va arde rezistenta pe cand daca faci aceeasi chestie fara rezistenta arde ledul tongue
dar intr-un circuit mai complex un tv sau un amplificator unde avem final si condensatoare rolul rezistentei este una mai mare pentru ca este vorba de niste piese mai scumpe nu doar de un led (si sunt si mai multe rezistente)
si rezistentele sunt de mai multe feluri si mai puternice si mai slabe ele fiind masurate in ohm

| Electronistu a răspuns (pentru LuFacs):

Like!

| relian a răspuns:

Ce rol are o rezistenta? Cred ca de protectie, sa mentina curentul electric la un anumit prag.In caz ca apar fluctuatyii electrice se va arde rezistenta, pastrind restul pieselor in siguranta.O mai avea si alte roluri si am vazut ca sint unia care se pricep dar nu a intrat la tine sa iti dea un raspuns, a intrat la altu care deja a raspuns sa se ia la rica.Ca de fapt pe aici cam asa se procedeaza se raspunde cui nu trebuie.Ce nu-mi plac mie astfel de oameni.Stii,te pricepi da frate raspuns celui care intreaba, nu veni si corecta pe altii care au dat raspunsuri gresite.Pai se pare ca de asta si intra pe aici sa se contrazica sa mai stiu eu ce altceva.Ok nu zic sa nu il corectezi pe unu care greseste, dar mai intii da raspuns celui ce pune ingtrebarea si dupa mergi si corecteaza frumos si pe cel care a dat un raspuns gresit.Eu asa vad situatia ca ar trebui sa fie.

| LuFacs a răspuns (pentru Dany008):

Bravo tie ca esti in domeniu.Am vrut sa fiu cat de cat de ajutor.

| Dany008 a răspuns (pentru LuFacs):

Mersi desi cred ca esti ironic eu cred ca el de aia a pus intrebarea ca nu a inteles pe wikipedia si tu chiar aia i-ai scris dar nu mai conteaza