| BossAlcool007 a întrebat:

La mare, in Mamaia, găsesc lasere din acelea care duc foarte mult? Dacă da, la ce preț și câți km duc acele lasere?

10 răspunsuri:
| DryIce a răspuns:

Din cauza perspectivei, razele laser la distanta mai mare de 50km se distorsioneaza si la destinatie nu va mai fi un punct mic ci o suprafata enorm de mare. Refractia luminii. Nu crede tot ce vezi la discovery, in realitate nu e ca la tv. Au facut experimente si nu poti avea o raza laser la distanta prea mare. Nu ma crede pe mine, cauta singur video-uri. Si laserele alea duc la 500 metrii max 1km.

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Https://www.reddit.com/......er_do_all/

"People think of lasers as a perfectly cylindrical beam of light. That's only an approximation which does not exist in reality.
A laser beam, like any other light beam, is an electromagnetic wave. What makes it approximately cylindrical near the source is the fact that it's emitted as a coherent wave from a circular surface that's much larger than a wavelength.
Being a wave, it will start to diffract at the edges. It will spread out. Close to the source, this diffraction will be negligible, but the spreading out will increase over distance. Far away from the source, the beam will behave like a spherical wave that has been emitted from a point source. It will spread out in a spherical wavefront, whose intensity falls with the square of the distance from the source.
In electromagnetism studies, this is known as near field and far field."

| CuriousStuff a răspuns (pentru DryIce):

Exista lasere folosite de cei de la nasa, de exemplu, care pot focaliza pe luna. Poti sa ai laser care sa duca extrem de mult, posibilitatile sunt foarte mari. Dar nu poti sa cumperi asa ceva. In functie de calitatea laserului poate sa focalizez mai departe sau mai aproape.
Normal e laserul mai scump sa "duca" mai departe. Si un laser poate sa varieze intre 50 si 5000 de lei in functie de calitate si putere.

| DryIce a răspuns (pentru CuriousStuff):

Tu crede ce vrei. Eu ti-am zis. Ce zici tu ai vazut pe discovery si la fel de bine poate fi cgi. Nu tot ce zboara se mananca. Eu am zis parerea mea tu crede ce vrei. big grin o zi faina.

Nu am vazut nimic nicaieri. Eu iti zic facts. http://phys.org/news/2013-07-interplanetary-precision-laser-mars.html
Acum se lucreaza la lasere care sa focalizeze pe marte si chiar mai departe.

Tare asta, "se lucreaza", nimic nu e gata. Ever. Wonder why. laughing ca si calatoriile in spatiu cu civili. Never ever doar promisiuni. xD a mai si dat faliment nasa, wonder why. Atatia sateliti in spatiu, noi nu comunicam cu niciunul ever. SI nimeni nu face asta. Telefoanele mobile prind semnal la turnuri de comunicare care transmit mai departe prin antene yagi la alte turnuri samd. Eu veac nu am vazut o parabolica indreptata spre cer happy ca si satelite tv, iti dau o parabolica care o indrepti pararel cu solul si nu spre cer rolling on the floor sat tv ma as.s

Ok, se pare ca nu are rost. In articolul ala scrie clar ca deja exista laser care "bate" pe luna. Eu de asta vorbeam. Acum ca se lucreaza si la altele e alta treaba. Nu comunicam cu satelitii? Nu, pentru ca GPS-urile functioneaza pe aer... si multe altele pe care nu are rost sa le insir aici.

Poti dovedi ca gps comunica cu satelitii si nu cu land based antenas? dovedeste asta si te cred. Pune folie de aluminiu deasupra la gps si ai inca semnal. Pune folie pe marginile lui si lasa liber deasupra si pierzi semnalul! am facut asta deja si merge. Nici o antena parabolica nu e pozitionata spre cer, toate sunt pararele cu solul pozitionate. Ce parere ai? big grin

Nu am cunostinte tehnice despre asta, eu iti spun doar cum stiu eu ca functioneaza lucrurile. Daca tu stii altceva... poate e asa, poate nu, nu stiu si nici nu am chef sa aprofundez subiectul, pentru ca nu prea e pe domeniul meu de activitate. happy