| rutare1 a întrebat:

Laptopul meu (Asus X550LD varianta cu procesor I5) a venit standard cu 4 GB de ram si de curiozitate l-am desfacut sa vad daca ii pot mari memoria. spre surprinderea mea are 2 sloturi dintre care unul era gol. am facut rost de inca 4 GB de ram si i-am cuplat. laptopul nu ii citeste. am crezut initial ca e o problema cu ramii dar acestia functionau perfect pe alt laptop asa ca am incercat si cu alti rami mai mici dar fara succes.

Pe internet scrie ca suporta pana la 8 sau 12 GB de ram dar in nici-un caz nu cred ca este limitat la 4 avand in vedere ca vine cu 2 sloturi si standard 4GB ocupati.

Ce as putea face? Pentru Bios Update nu am stick momentan ca sa incerc. astept alte propuneri

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

S-ar putea ca cheia problemei tale sa stea intr-o litera - litera L - diferenta intre DDR3 si DDR3L.

Este posibil sa fi pus un modul RAM DDR3 si placa ta de baza sa nu suporte decat DDR3L. L-ul vine de la "Low-voltage".

3 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Salut!
Chiar daca modulele de RAM seamana intre ele, nu sunt toate identice si NU se potrivesc pe toate laptopurile. Fiecare dispozitiv are anumite cerinte!

Acest laptop are documentatie foarte proasta, cand o sa aflu exact cerintele pentru modulele RAM o sa revin.
Mult noroc!

| rutare1 explică (pentru PainTech):

Se potriveste perfect in Slotul de ram, ceea ce indica faptul ca doar o Frecventa mult prea mare ar putea afecta functionalitatea acestora. DDR-ul este corect. daca gasesti ceva ma anunti

| flixbuster a răspuns (pentru flixbuster):

Ha, m-am uitat acum la ASUS pe site la specificatii: "DDR3L 1600 MHz SDRAM": http://www.asus.com/Laptops/X550LD/specifications