Iti arat cum sa faci panouri fotovoltaice mari si ce echipament trebuie sa cumperi.
Ce dai la schimb?
Buna. E chiar interesant acest incarcator, nu stiam ca exista un asemenea dispozitiv. Dar pare sa fie ceva bun. Singurul dezavantaj este ca, il poti folosi doar pe timp de soare si cred eu ca e suficient cateva ore sa iti incarci bateria la telefon, ipad sau tableta undeva pe munte, ghinion ar fi sa nu prinzi soare deloc, merita sa il ai pentru drumetii... bine ar fi sa te informezi pe internet si sa vezi si alte modele
Sper ca ti-am fost de ajutor
Pare a fi OK. Sincer, mi se pare cam scump, dar e o simplă impresie subiectivă.
Buna,nu ma prea pricep la electronice, dar stiu ca panourile solare sunt o investitie buna, ata financiar cat si calitativ!
Devii cu 450 lei mai săracă. Ca sa ai folos din partea lui trebuie să stai multe ore pe afară după ce ți s-a consumat bateria de la mobil.
Eventual pentru o tableta sau laptop după 4 ore de funcționare pe încărcarea de acasă.
El e bun, dar intrebarea e oare chiar ai nevoie de el?
Timul de incarcare va fi ceva mai maricel.
Iar daca nu ai de gand sa stai cu saptamanile prin drumetii, parerea mea e ca ti-ar prinde mai bine o baterie externa.
Dar daca stai cu zilele prin locuri ferite de electricitate, da, e o investitie buna.
M-am inspirat de la cei care trăiesc în mini căsuţe pe roţi sau nu neapărat http://www.youtube.com/results?search_query=Tiny+House şi datorită panourilor solare (de regulă de mici dimensiuni) reuşesc să fie complet independenţi în ceea ce priveşte curentul electric. Îmi place ideea de eco şi independenţă. Plus, mai sunt şi instalaţii solare pentru încălzirea apei pentru uz casnic şi pentru încălzirea locuinţei, însă acolo preţurile sunt ceva mai piperate, dar investiţia merită, dacă construieşti o casă de la zero. http://bit.ly/2g2ieBA Facturile pe parcursul anilor petrecuţi în ea nu vor mai fi o problemă (cei cu case mai mari ştiu cât de scumpă e încălzirea iarna). Nu ştiu, dar îmi place mult ideea de a lua energie direct de la Soare.
Buna! Noi avem unul genul acestuia si il folosim foarte mult. Mai ales al meu sot este mereu cu el pentru a-si incarca telefonul, cu toate ca folosim pe langa acesta si un incarcator portabil normal pe care il incarcam la laptop sau priza.
Din pacate nu te pot indruma ...nu am avut asa ceva si nici nu am vazut! Imi pare rau ca nu te pot ajuta!
Sunt destul de ineficiente, iar procesul de incarcare e unul greoi.
Banuiesc ca e o solutie decenta daca ai nevoie de 5-10 % la baterie cand esti intr-o drumetie in salbaticie, ai vreme buna si timp liber...dar in afara de asta nu ii prea vad rostul.
Plus ca sunt si alte alternative :
https://www.amazon.com/BioLite-BL-CSA-Wood-Burning-Campstove/dp/B00BQHET9O
Uite, macar cu asta iti incalzesti. cina si iti incarci telefonul in acelasi timp.
La fel...destul de ineficient dar macar nu mai esti atat de presat de vreme
Nu cred ca merita.
E scump, cu 50 de lei maxim iti faci acasa unul capabil sa incarce telefonul.
In schimb eu zic ca merita unul de 2000-3000 de lei pentru casa.
Inca nu le vad rostul incarcatoarelor de acest timp. De altfel si a bateriei externe. Dar oricum.
Nu cred ca e prea bun, mai ales de pe OLX.
Mai bun e un telefon sau un alt dispozitiv mai bun, care nu necesita incarcare suplimentare. Plus ca nu o sa tina. "Ecranul" de pe suprafata lui e chiar mai "delicat" decat pare. Nu o sa iti ia nici 2 luni sa iti dai seama, parerea mea. Si e si o risipa de timp.
Eu am un acumulator extern cu panou solar. In primul rand cel din link-ul dat e prea scump(nu ai nevoie de iesire de 12v). Trebuie sa cumperi unul cu o capacitate cat mai mare(eu am de 5000miliamperi/h si nu imi e de ajuns). Cat despre panoul solar sa nu crezi ca bateria o incarca in 2-3 ore, ci in 5-6-7 zile. Nu e adevarat ca trebuie sa fie numai soare. Acesta incarca si la umbra, si la lumina becului, dar puterea maxima e data la expunere directa cu soarele. O baterie externa buna costa cam 150-200-250 lei maxim. La acesti bani ai sansa sa fie si waterproof si dustproof(rezistent la apa si praf)
Mult succes
O porcarie... daca ar fi cv bun si-ar lua toti panouri solare si ar renunta la plata facturilor de electricitate!
OMG, ma lasi sa ghicesc?
O partida salbatica de carti, sau sa ma lasi sa bag trei numere randomly pe un bilet la lotto... pizza.
Ok, am vazut funda. My fantasies are over.
Îmi dezvălui odată secretul panourilor handmade sau mă mai ţii în suspans vreo săptămână?
One more week please. Daca iti scriu aici vad si altii.Nu impart informatii cu necunoscuti.
Ma gasesti tu.
YzuD întreabă: