| CyberDune28 a întrebat:

Mai e bun Malawarebytes? Cauta de fiecare data updates da nu isi face.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Folosesti doar Malwarebytes? sau ai si un antivirus, vezi tu softurile astea anti-malware nu sunt cele mai in masura singure depisteze toate formele de malware, uneori e nevoie de antivirus plus aceste antimalware, cat e de bun nu stiu, ar trebui sa fie bun dupa ani si ani de cand exista pe piata
Daca vrei sa afli daca ai malware instalat in dispozitiv, eu recomand sa dai o scanare cu hitman pro https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp, si una cu antivirusul cu updateuri la zi

Cat despre faptul ca nu isi mai face UPDATE, eu zic sa il dezinstalezi, sa stergi registrii sai cu un soft precum CClean apoi sa il reinstalezi din nou
Eu am ca si tine varianta free si isi face update oricand e nevoie, dar din cate observ updateul la ei trebuie sa il faci manual

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Poate vrea sa platesti. Nu mai stiu cum merge acum.

| Brizbriz a răspuns:

Da, e in continuare cel mai bun anti-malware
dar... cred ca ai picat in plasa si ai activat trial, iar cand s-a terminat, pentru ca nu ai platit, ti-a tras-o
incearca sa il dezinstalezi de tot si sa il reinstalezi

eu il folosesc NUMAI ca scan, si de cate ori incearca sa ma faca sa il activez, ii tai macaroana

| DracuIaV2 a răspuns (pentru Brizbriz):

Nu e cel mai bun, te asigur laughing
No.1 a fost si inca e Norton din lume, urmat de kasperky, Hitmanpro si Iobit
Eu am iobit mi se pare foarte avansat detcteaza efectiv orice mizilicuri laughing Si il faci pro usor gasesti key pe Youtube.

| DracuIaV2 a răspuns (pentru DracuIaV2):

Avira, AVG, Avast etc sunt apa e ploaie
As mai recomanda Bitdefender, dar e foarte enervant ca ruleaza un serviciu imposibil de oprit atat din registri cat si din msvc.exe detecteaza multe si nu prea il poti pune pe off.

| Brizbriz a răspuns (pentru DracuIaV2):

Cand aud de Norton imi vine acru, cu toate ca e foarte veche, chiar au dat kix cu MUUUUULT brio la un moment dat, pe vremea cand inca nu era la greu webmail (gmail, yahoo mail, etc.) si iti luai email-ul in calculator cu ceva de gen outlook, thunderbird (inca mai exista, daca te "mananca" si stiu cazuri de firme care au nevoie de secretizare cum ar fi avocatura cu, clienti de nivel inalt)
revenind, la momentul respectiv, dadeai telefon la RDS si spuneai ca nu iti merge mail-ul, te intrebau direct si fara nici un dubiu: "aveti Norton antivirus?"

eu am ramas personal la Avast, e free, deci nu expira licenta, spre deosebire de TAMPENII ca Avira este eficient, si e singurul antivirus pe care l-am vazut dupa apusul erei windows 98 ca are scan la boot (deci intr-un moment in care un virus are mult mai putine solutii sa se activeze)

Avira, am avut la un moment dat un troian... complet, adica program de control si program de generare, SI care nu era nou (deja era folosit de ceva vreme) si l-am pus pe un calculator care avea avira, si avira NU l-a mirosit... DELOC

TOTUSI, indiferent de antivirus, atitudinea conteaza, eu nu am mai fost virusat de ani buni si tin malwarebytes doar pentru scan iar Avast inactivat, pentru ca stiu cum pot fi infectat, si deci nu ma las infectat, iar cand am cea mai vaga suspiciune vaga (ajung sa am nevoie de cate un crack din cand in cand) atunci cea mai tare solutie antivirus pe care am vazut-o vreodata, si nu am nici un dubiu oarecare ca e cea mai tare, este virus total: www.virustotal.com care scaneaza cu 60-70 de antivirusi odata

| doctorandus a răspuns (pentru DracuIaV2):

Te inseli, am F-Secure cu plata, gratis de la providerul de internet.

F-Secure a obtinut peste tot 6 din 6 posibile, la fel ca si Kaspersky.

Ghici ce motor de antivirus foloseste F-Secure: Avira.

| DracuIaV2 a răspuns (pentru Brizbriz):

Norton e vechi dar mereu a fost imbunatatit, tin minte cand il foloseam in 2011, pe windows xp/ 7, efectiv orice detecta
Norton are propriul firewall, detecteaza packetele neautorizate trimise atat prin TCP cat si UDP care sunt criptate, sunt unii care foloseau calculatoarele altora fara a-si da seama, chiar si in ziua de azi, desii majoritatea sistemelor noi win/linux
De virus total stiu demult, are o baza de date imensa de semnaturi, se foloseste de protocoalele a mai multor motoare de scanare.
E bine ca le scanezi cu VT, in ziua de azi cel putin ar fi si rusinos sa nu stii sa le scanezi, desi inca multi se pare ca nu stiu (majoritatea tipica a userilor) mai mult astia peste 30+

| DracuIaV2 a răspuns (pentru doctorandus):

Si ghici ce, Iobit foloseste motorul Bitdefender pentru detectarea de ransomware :)
Folosessc Suita lor de prin 2015 pana in prezent si sunt foarte multumit.
Suita lor:
ASC - Advanced system care (cel mai bun software pentru sistem health & care)
IMF - Iobit malware fighter
DB - Driver booster (mi se pare cel mai important dintre toate)
Smart Defrag
Iobit Unninstaler
Smart Game Booster
ITopVPN
iTopScreenRecorder
Software autoupddate( in background)
Si muuulte multe altele, ASC are o optiune cu tooltips'(programe) foarte multe programe mici facute de ei, care efectiv te ajuta la orice, de la sistem satrup items, default apps, registry cleaner, shortcut fixer, large files finder, clone os, auto ram clean, auto driver problem fix, undeleted find all files deleted years ago and restore them etc
https://www.iobit.com/
Si stii ce e cel mai tare?
Ca mereu gasesti keys-urile pentru activarea Pro, pe Youtube :))

| Brizbriz a răspuns (pentru DracuIaV2):

Da, asa e, deh