| Laurosa a întrebat:

Mâine va trebui sa merg undeva și o sa stau 2 zile. Precizez ca acolo sunt in natura și nu am priza. Dacă îmi incarc telefonul la priza aceia din mașina mi se va degrada bateria telefonului sau va fi ca și la orice alta încărcare normala?

13 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Incarcatoarele de masina nu strica telefonul, atfel NIMENI nu ar mai folosi unul
doar ca trebuie sa ai adaptor, priza de masina scoate 12V si telefonul suporta 5V

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista baterii externe.

| Laurosa explică (pentru anonim_4396):

Din păcate am stricat-o și acum nu mai am posibilitatea sa îmi cumpăr alta

| badpanda a răspuns:

Functioneaza perfect daca cumperi un adaptor decent de 4 A macar, ideal 5A.
Daca cumperi pocnitori de 15 lei de 1 A o sa patesti ca ArdeiWRX care crede ca universul are ceva cu el.

| Whitesnake99 a răspuns:

Nu recomand! Urasc sa ii dezamagesc pe toti "expertii" dar telefoanele nu sunt facute sa fie incarcate la altceva in afara de priza. Masina, baterie externa, tren (mai ales la noi) si alte surse vor micsora durata de viata a bateriei. Mi-am stricat multe telefoane asa pana sa invat si eu lectia. La Sony de exemplu daca il contectezi la orice altceva in afara de priza si hai sa zicem PC/laptop mai sunt accetabile, iti da mesaj de avertizare ca sursa de tensiune nu este potrivita pentru incarcare si sa scoti telefonul imediat. Deci concluzia este, evitati pe cat posibil acumulator extern, masina si mai ales prizele din trenuri.

| Frank51 a răspuns (pentru Whitesnake99):

Ne poți spune și noua cum detectează telefonul variația de tensiune de la intrare în încărcător?

| SmaraldAlbastru a răspuns (pentru Whitesnake99):

Care este explicația tehnică?

Răspuns utilizator avertizat
| SmaraldAlbastru a răspuns (pentru Harfagre):

Meseria mea se bazează pe electrotehnică. Voiam răspunsul lui, nu al tău. big grin

| Whitesnake99 a răspuns (pentru SmaraldAlbastru):

Nu sunt inginer electronist de meserie, nu am studii de specialitate, recunosc. Pur si simplu asa mi-a spus cineva care asta face toata ziua in Canada, atat am retinut ca tensiunea nu poate fi regulata la 5V decat cu adaptorul original de fabrica care se baga in priza. Acum am incredere in om ca stiu ca asta face de cand au aparut telefoanele mobile, am luat o de buna. Si intr-adevar dups ce mi-am stricat si eu 3 telefoane asa mi se pare plauzibil.

| Nouvel a răspuns:

Daca o incarci o data la masina nu pateste nimic.