| SonicAndrei a întrebat:

Mi-am cumpărat niște ochelari 3D (verde-magenta) pentru jocuri, dar mi-am dat seama că nVidia 3D Vision folosește culorile roșu-albastru. Nu are rost să mai dau detalii, se subînțelege că nu se vede bine 3D (mă refer la culori).

Dacă vreau să configurez cum să văd în 3D (Setup Wizard...), adică ce tip de ochelari am, îmi dă 3 imagini pe care să le testez etc... doar o variantă este „corectă" atunci când îi spun programului ce forme și culori văd cu fiecare ochi în parte. Doar varianta „hexagon galben cu ochiul stâng" și „triunghi albastru cu ochiul drept" mă poate duce la pasul următor, altfel, după ce dau Next, îmi spune „Hardware test failed", chiar dacă eu am bifat corect ceea ce văd cu ochelarii.
Cum pot face să schimb culorile din roșu-cian în verde-magenta (lentila din stânga e verde; la ceilalți ochelari lentila din stânga e roșie)?

Am găsit pe internet următoarea rezolvare: https://forums.geforce.com/default/topic/474255/3d-visio n/3d-color-change-/
Am mai intrat de câteva ori în regiștrii, deci dar nu sunt experimentat. Am ajuns în acel folder, dar m-am blocat la pasul 4. Nu am înțeles ce trebuie să fac de la „AnaglyphEnabled".

Dacă știți să-mi „descifrați" pașii 4, 5 și 6 (care sunt cam identici ca soluție) vă rog să-mi spuneți, ori dacă aveți altă idee cum aș putea schimba culorile din roșu-cian în verde-magenta (să nu fi cumpărat ochelarii degeaba).

INFORMAȚII: Am placa video nVidia GeForce GT 630 de 2 GB cu ultima versiune de driver instalată (344.11) și un monitor Samsung Full HD (cred că modelul e ls22b150ns) de 60 Hz. Știu. nu e un monitor 3D, dar se poate vedea 3D pasiv (dacă spun bine) căci am încercat cu alți ochelari 3D roșu-albastru (dar nu prea grozavi).

12 răspunsuri:
| Gabi001 a răspuns:

Di eu am avut nVIDIA, totul e sa configurezi bine setarile cand bifezi aia ca sa ai 3d in jocuri sa nu dai ochelari rosu albastru, ci verde rosu cum ai tu si gata!

| SonicAndrei explică (pentru Gabi001):

Dar unde mai exact selectez ce culoare au ochelarii? Așa apare la mine: Intru în nVidia Control Panel la „Set Up Stereoscopic 3D", Run Setup Wizard și intră o fereastră nouă. Acolo îmi apar 4 variante: 1) USB IR Emitter and Glasses; 2) Wired Glasses; 3) Pro Hub and Glasses; 4) Discover Glasses.
Este vorba de Discover Glasses care are o imagine cu ochelari de plastic roșu-albastru, ceilalți nu sunt colorați. Doar pe acea variantă pot continua (la propriu). După ce dau Next îmi apar acele 3 imagini și să spun dacă văd triunghi sau hexagon, dar mereu îmi dă test failed dacă nu selectez cum am spus în întrebare. Butonul de Trobleshoot (după ce-mi zice fail) mă duce la un link care nu mai există pe site-ul nVidia.

Am încercat chestia cu regiștrii, dar nu a funcționat (ori nu am făcut eu ceva bine), dar am schimbat așa cum scrie acolo. Totuși, la „StereoAnaglyphType" se schimbă automat din „00000000" în 0.

Am reușit chestia cu configurația din Regedit, dar, din câte am observat până acum, se cam schimbă iar pe roșu-albastru. Deci merge verde-magenta.
Dar e normal să văd mai mult verde sau roz decât ar trebui? Adică nu se văd chiar aceleași culori fără 3D. În plus, parcă nu dă mereu corect 3D, de exemplu văd 2 blocuri (la distanță de câțiva mm) suprapuse uneori, dar depinde și de distanța la care se află. De obicei la o distanță medie nu e prea clară imaginea (OK, deocamdată am testat doar pe 3 jocuri, practic pe 2 a mers verde-roz și pe unul am observat eroarea). Mai încerc și mâine.

Care e diferența dintre ochelarii clasici 3D (colorați) și cei necolorați, dar totuși neelectronici? Îmi trebuie un monitor 3D pentru a putea folosi niște ochelari ca aceștia? http://www.altex.ro/ochelari-polarizanti-3d-hama-83828
Sau funcționează și așa? Am găsit și aceste perechi de ochelari, dar (deși nu scrie că sunt polarizanți ci doar universali) cred că se bazează pe aceiași tehnologie: http://www.altex.ro/ochelari-3d-pasivi-hama-109815-5-perechi
Care e diferența? Funcționează acești ochelari 3D cu monitorul meu?

| Gabi001 a răspuns (pentru SonicAndrei):

Http://www.youtube.com/watch?v=bUDaCoaG90k daca vezi videoclipul ala normal fara roz sau rosu in plus inseamna ca ai instalat driverele si trebuie sa iti mearga normal! daca nu reinstaleaza driverul de la placa!

Videoclipul acela nu este cel mai bun exemplu, pozele de acolo nu sunt prea reușite (mă refer la balansul de alb). Mi-ai dat o idee și am căutat poze verde-magenta (imagini de calitate înaltă), dar tot am văzut prea verde sau prea vișiniu. Aici tehnologia ochelarilor e de vină, dar tot 3D e și e suficient. Ce nu-mi place e că în unele unghiuri văd dublu. Dacă ai niște ochelari 3D acum, privește imaginea asta (e prima pe care am găsit-o în care văd dublu) ș spune-mi dacă vezi perfect clar capacul: http://www.consolegames.ro/......3c49f3.jpg
Eu văd o umbră verde în stânga lui, deci îl văd dublu.

Întrebarea 2: Același lucru se întâmplă și cu niște ochelari polarizanți? Mă refer la setul Hama de 5 ochelari (link-ul e mai sus). Bănuiesc că nu voi mai avea treabă cu culorile (prea mult verde/magenta), dar claritatea anumitor unghiuri ca fi aceiași?

Nu stiu eu am tosu albastru asa ca nu pot sa iti raspund la intrebare daca vad la fel!

Am căutat și cu roșu-cian, dar încă nu am găsit imagini „neclare" (am și niște ochelari rușu-albastru). Nu se vede bine doar dacă obiectele sunt foarte aproape de tine. Dar despre tehnologia polarizantă ce crezi? Dacă mi-aș cumpăra ochelarii polarizanți Hama (e link mai sus, cei la 30 de lei) ar trebui să se vadă mai bine?

Cei mai bine se vad cei cu lentile transparente daca vhiar vrei sa simti ca esti exact acolo unde te uiti, nu modifica culoare, ci da niste efecte incredibile!

Știu, am avut ocazia să testez astfel de ochelari, dar eu nu am ecran 3D special. Deocamdată voi rămâne la tehnologia „colorată" sau chiar polarizantă dacă aflu că vor funcționa cu un monitor/televizor normal.
Deci, crezi că voi putea să văd corect în 3D cu acești ochelari pe un monitor Samsung normal? http://www.altex.ro/ochelari-polarizanti-3d-hama-83828

Nu stiu ca nu chiar ma pricep dar conteaza si ecarnu, deoarece pe monitorul de la pc mi se vede cat de cat iar pe plasma se vede bestial, de si o am de mult timp plasma si nu pentru 3d!+ca eu vad rosu-albastru! efectele cele ma misto sunt in jocuri, zici cas in fata mea!

Atunci... aștept până îmi iau monitor 3D...
OK, mersi de răspuns.