anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Neata. Ma uitam pe youtube si din una un alta am ajuns la 4K. M-am uitat si eu la "construirea " de la 0 la un pc care poate suporta 4K jocuri. Numai placa de baza era 500$ si tv-ul era 1500$. Mai avea 2 placi video GTX 780 si un tera de SSD. Si multe pe langa, cel putin 5000$ toate, cel putin. Si inca la urma zicea, ce a facut el acolo inca e ceva "mic", inca nu au iesit placi video "speciale" pentru 4K si tot asa. Ma gandeam eu, oare intr-o tara ca Romania, macar 5% din cei care folosesc un pc pentru jocuri isi vor pernite in urmatorii 15 ani asa ceva, pana cand la astia ies 15K laughing?

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Pasiunea costa.
Daca ai fi pescar, ai da la fel, pe diverse undite, lansete si alte tampenii.

Daca iubesti aeromodelismul, dai multi bani pe avioane si alte tampenii.

E mai nasol cand iubesti ceasurile, motocicletele, chestii din astea.

| TomaKa1900 a răspuns:

Iti zic eu, ca mai mult de 5% din Romania fac PC-uri bune, nu pentru jocuri, ci din pasiune de a construi calculatoare bune si mai baga si un joc.
Am un prieten care are un PC (unitate doar) care e foarte bine pregatita si la pus pe net la vanzare si dupa cateva ore avea vreo 10 cereri de vreo 1, 500euro-2000euro si nu la dat ca costa mult mai mult.

| sltlp a răspuns:

1. Nu stiu cine e ala care a facut pc-ul, dar da pe afara de lauda.
2. Nu au iesit placi de 4k? Sau poate nu stie el. Daca avea inca juma de minte, lua 780ti-uri daca tot e din generatia 7xx.
3. In urmatorii 15 ani cred ca glumesti. Eu nu stiu ce ganditi asa prost. Si le permite si acuma cine vrea. Dar daca omului nu ii trebuie, la ce sa dea banii? Eu nu as da banii pe asa ceva. Oricum, ti se pare ca daca suntem in Romania, in 2014, abia ne jucam pe pc GTA 2? Asteptam anul 2016 ca sa ne jucam GTA3 deoarece acum nu ne permitem pc-uri atat de performante? Sau ca abia de 1 an sau mai putin am inceput sa jucam CS 1.6 pentru ca na domne, atata ne-a permis hardware-ul? Judeca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sltlp):

" Nu au iesit placi de 4k? Sau poate nu stie el. " era facut videoul acum un an si ceva, parca. poate atunci nu erau.
"Oricum, ti se pare ca daca suntem in Romania" hai sa zicem ca nu m-am pronuntat eu bine. e ca la win, toata lumea isi permite dar daca e gratis de ce sa dam banii. atunci la asta sa zicem ca trebuia sa scriu " credeti ca mai trece 15 ani pana cineva da banii si pe astea in ROmania?" ce crezi asa e mai bine laughing?

| sltlp a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici asa nu e bine ca se aplica regula de care ziceam cu gta 2 si cs. Si 2. Sunt si in Romania destui care dau banii pe asa ceva. E drept ca mai putini, dar sunt. Dar cum ziceam, nu asta e problema. Omului daca nu ii trebuie asa ceva, de ce sa dea banii? CEl putin sisteme de peste 1500$ deja is pierdere masiva de bani, ca in 1-2 ani deja sistemul ala nu mai face nici jumatate. La alea de 5000 nu mai zic, ca dupa un an is deja la 2000$ sa zicem. Efectiv, nu merita. Si ti-am zis, eu sa fiu ala, chit ca as avea bani de asemenea sistem, nu as da 5000$ pe un calculator. Dai acum o caruta de bani si te uiti peste 2 ani ca sunt placi de 3-4 ori mai ieftine, sau care consuma si mai putin cu performante identice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sltlp):

Ai foarte mare dreptate la tot ce ai spus dar e ceva ce iti scapa- "Dai acum o caruta de bani si te uiti peste 2 ani ca sunt placi de 3-4 ori mai ieftine, sau care consuma si mai putin cu performante identice.", ala de care vorbeam eu sau altii care dau 6000$ pe un pc, nu cred ca ii doare pe ei in 14 de ani. isi pot permite ceva nou an de an. unu ca mine si ca tine (cred) ar sta cu pc-ul asta 10 ani de acum in colo, unu ca ala, face up-grade la an.