| paulionescu25 a întrebat:

Neata TPU. O intrebare cam grea cred. Daca se ia curentul la mine in casa si scos cablu din router si il bag in laptop mai functioneaza netu? M-am contrazis cu cineva. Pls

14 răspunsuri:
| vRemi a răspuns:

Nu, nu are cum, fara curent nu iti va functiona nici routerul, si nici net nu ai cum sa ai.

| StefanMosneaguID a răspuns:

Hei! Internet-ul este separat de curent electric. Router-ul utilizează curentul electric pentru a da internet în toată casa. Dacă bagi direct cablul de internet în laptop, logic că o să ai internet ( asta până se termină bateria pe laptop big grin ). Succes!

| TooNight a răspuns:

happy. Routerul asigura net in toata casa. Dar el functioneaza prin curent.hee hee Deci nu are cum sa functioneze. happy
Good Luck!winking

| darrio2007 a răspuns:

Nu functioneaza.

| LDCCristi a răspuns:

Nu ma ce ai...Routeru daca nu are curent ceaules net!

| stlucian a răspuns:

Depinde.Daca ai cablu de internet SEPARAT(adica independent de cablu coaxial TV) va functiona.
Daca ruter-ul e folosit pentru a separa semnalut TV de internet si daca e cazul telefon NU!
EX: cablu TV de la UPS si internet de la DIGI sa zicem conexiunea la internet va fi posibila si fara router in limita beteriei dela laptop.In functie de ce laptop dispui mai poti face din el si un emitator wireless pentru un smartphone sau tableta.In link mai jos video:

http://videotutorial.ro/......ial-video/

| AdrianFita a răspuns:

Nu pentru ca iti trebuie curent si la router.

| Deauca a răspuns:

Nu mai functioneaza!

| horia2012 a răspuns:

Nu. Cablul de net care iti intra in casa e conectat la un modem al societatii de la care ai net. Modemul e conectat la circuitul electric al blocului. Nu ai curent, nu ai net.

| paulionescu25 explică (pentru horia2012):

Dar tu de unde stii ca eu stau la bloc? stau la casa si nu am modem. firu optic vine direct de pe stalp de la mine din fundul strazii.

| paulionescu25 explică (pentru stlucian):

Asa mai merge... multumesc mult pentru raspuns si pentru timpul acordat. multa stima. vad ca multi nu au inteles intrebarea decat tu. happy

| paulionescu25 explică (pentru LDCCristi):

Intrebarea era daca scot cabu de retea din router si il bag in laptop creier de aluna.

| horia2012 a răspuns (pentru paulionescu25):

Nu trebuie sa ai tu modem. O retea de internet inseamna modemuri, amplificatoare care sunt ale societatii respective si care sunt puse pe stalpi. Toate sunt alimentate cu tensiune. Tu ai vazut cum arata un cablu optic. Uite aici:
http://premiumnet.ro/internet_fibra.html
Eu ti-am descris o situatie. Ca sa nu ma complic iti spun asa.TU poti sa ai lumina in casa, daca amplificatoarele-modemurile societatii nu sunt alimentate ai internet din parti. Daca TU NU ai lumina, dar modemurile-amplificatoarele societaii sunt alimentate, AI INTERNET pe laptop.
Nu conteaza de la cine ai cablu si internet.

| stlucian a răspuns (pentru paulionescu25):

Pentru putin thumbs up