| Dragobeta a întrebat:

NLS, am nevoie de ajutorul tau.
Am nevoie de o camera foto compacta, usoara, de buzunar. Caut si gasesc mai multe oferte ce mi se par convenabile, la diverse preturi desi par a fi aceeasi camera. Problema e ca nu gasesc specificatiile sau sunt foarte putine.
Ce ai alege de aici? https://www.google.com/......ps?/search
Initial ma orientasem la asta: https://www.emag.ro/......D11R5XYBM/ dar la o cautare, una imi aduce pe telefon si alta pe PC.
Multumesc pentru orice pro sau contra.

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

De ce ai vrea sa arunci cu banii? Cel mai ieftin telefon scoate poze mai bune decat cutiile astea de sapun... Vremea lor a apus demult! Ar trebui sa le vanda cu maxim 50 lei bucata laughing

| Dragobeta explică (pentru lpavel):

Inchipuie-ti ca eu nu fac doar selfie pentru Instagram.

| lpavel a răspuns (pentru Dragobeta):

Asa si? Tot ce poti face cu acel aparat foto daca ii pot spune asa poti face si cu cel mai ieftin telefon! Banuiesc ca ai un telefon? Daca nu ai atunci retrag ce am zis!

| NLS a răspuns:

Salut.
Din pacate, cum a spus si colegul, acele camere sunt chiar mai slabe decat un telefon decent (telefon la 800-1200 RON).

In primul rand, nu sunt branduri cu traditie in "pozat" (adica Nikon, Sony, Canon, Panasonic, Kodak, etc).

Sunt niste no-name-uri facute pe barca in China, pentru a induce ideea ca inca se gasesc aparate compacte pe piata
(dar nu mai exista, decat niste modele foarte vechi, ramase nevandute prin stocurile depozitelor, de la Sony, Canon si Nikon, la pret foaret mare, en 1200 RON, si ele nu mai valoreaza nici jumatate din pretul cerut... telefoanele le-au inlocuit), de aceea nu gasesti nici specificatii la astea ale tale nici review, nici nimic.

Rezolutie imagine: 1080 x 720 indica la al doilea.
Rezolutia asta era prin 2003-2004 pe aparate foto.

Si in aceeasi descriere, indica 48MP.

Adica minciuna pe fata.
48MP inseama o rezolutie de (aproximativ) 8064 x 6048 pixeli.

Zoomul optic de 16X e si el o imensa minciuna.
Nici macar zoom digital nu are 16X, iar zoom optic te aisgur ca nu are deloc, de nici o culoare (pentru ca e foarte scump de produs, si pentru ca e imposibil, avand in vedere minciunile de dinainte, cu rezolutia).

Un telefon care are senzor de 1/1.67" (adica 1 impartit la 1.67 = 0, 598 inch patrati) face poze super decente pentru uz casnic.

Iar daca doresti putin mai mult/mai bine, trebuie sa cauti un telefon cu senzor 1/1.56" (=0.64 inch patrati)

PS: nu merita sa cumperi produse vechi, lansate cu 10-12 ani in urma, nici daca e vorba de aparat foto, nici de telefon.
Ambele fac poze mai slabe decat un telefon actual din 2024, pe care il cumperi la 800-1000 RON.

Exceptie: un aparat foto DSLR, astea nu imbatranesc in halul in care sa scoata poze groaznice dupa 12 ani.
DAR din cate ai spus, ai nevoie de ceva compact.

O alta solutie ar fi un GoPro putin mai vechi. (dar preferabil nou sau in stare cat mai buna)
Sa fie minim GoPro Hero 8 sau 9, sau echivalentul de la DJI (DJI Osmo Action 1 sau 2)

PS: Fotografia e un hobby foarte costisitor, mai ales cand cauti solutii pentru a fotografia la distanta mare, sau in lumina slaba.

| NLS a răspuns (pentru NLS):

PS: nu te lua ca are un review bun, e UNUL singur, si aparatul nu e vandut de eMAG, ci de o firma obscura.
Ar putea fi un angajat al respectivei firme care a scris review-ul si a postat o poza facuta cu altceva, ca sa isi vanda rahaturile.