| SonicAndrei a întrebat:

O imagine FullHD se vede pe un monitor UHD exact la fel cum se vede pe un monitor FullHD? Luăm în considerare că dimensiunea ecranelor este egală. Fiindcă UHD e de 4 ori mai mare decât FullHD, dimensiunea pixelului ar trebui să fie exact aceeași și în realitate, nu doar pe hârtie (după upscaling, 4 pixeli ai monitorului 4K vor reprezenta 1 pixel din imaginea FullHD).
Dar 2K pe ecran 4K? Aici 4K e de 2, 25 ori mai mare decât 2K, deci nu mai e un număr întreg care să permită o potrivire perfectă a imaginii.

Iată de ce întreb acest lucru: am observat că o imagine (poză/film/joc/etc) în rezoluție HD se vede acceptabil pe un ecran FullHD de 21 inchi, dar pe un ecran 2K de doar 5, 7 inchi se vede mult mai rău. Imaginea HD se vede perfect pe un ecran cu aceeași rezoluție, deci presupun că la fel se întâmplă și în cazul celorlalte rezoluții.
Ca o altă observație, o imagine FullHD se vede mai mult decât acceptabil pe un ecran 2K, deci presupun că această calitate „reală" a imaginii de pe un ecran crește odată cu rezoluția...

4 răspunsuri:
| octav005 a răspuns:

O imagine fullHD 1980x1080p se vede perfect pe un monitor cu acceeasi rezolutie, daca pui acea imagine pe un monitor 4k, se vede mult mai prost. este ca si cum ai avea un prosop in cazul de fata imaginea fullHD; si intinzi prosopul pentru ecran 4k. se va putea observa tesatura din prosop.
acel uppscaling doar inbunatateste imaginea de claritatea de 4k

| CPAElites a răspuns (pentru octav005):

Daca monitoarele au aceiasi diagonala, nu vor exista diferente!

| SonicAndrei explică (pentru octav005):

Dar dacă monitoarele au exact aceeaşi dimensiune? Dimensiunea unui pixel din ecranul FullHD va fi aceeaşi cu dimensiunea a 4 pixeli uniți ai monitorului 4K, iar, după logica mea, în acea pereche de 4 pixeili, fiecare pixel ar trebui să aibă exact aceeași culoare.
În cazul trecerii de la 2K la 4K am dubii.

| SonicAndrei explică (pentru CPAElites):

Dar o imagine 2K se vede la fel pe un monitor 4K (față de cum se vede pe un monitor 2K de aceeaşi dimensiune)?