| Notyabusinessm8 a întrebat:

O intrebare pentru cei "ce le au" cu IT-ul. Am auzit despre ubuntu - un nou sistem de operare gratuit. Si m-am gandit sa-l incerc, si chiar daca nu-l voi folosi, l-am descarcat doar ca sa imi hranesc curiozitatea. Ok... l-am descarcat, am montat imaginea virtuala ( fisierul cu extensia. iso) iar apoi l-am instalat. Totul bine pana aici... apoi dupa finalizarea instalarii a dat reboot si am ajuns la dual boot screen. Trebuia sa aleg intre ubuntu si windows. Am ales ubuntu dupa care a aparut eroarea: "HD0, 0: NTFS Error "Prefix" is not set". Primesc eroarea asta de fiecare data si nu stiu ce sa fac sad

7 răspunsuri:
| M1hai a răspuns:

PAI ca sa iti mearga trebuie sa stergi windowsul tau si lasi doar Ubuntu

| Notyabusinessm8 explică (pentru M1hai):

Nunu...ubuntu este un sistem de operare special si merge cu windows cu tot. Deci e dual boot. La reboot ai de ales intre windows si ubuntu...deci e un sistem foarte avansat.

| BLKZ a răspuns:

Incearca sa-l instalezi pe o alta partitie. Eroarea e ciudata, folosesc Ubuntu dar n-am primit-o.

| ionutmystic a răspuns:

In primul rand, Ubuntu nu e deloc un sistem nou, exista de ceva timp, e bazat pe linux.
In al doilea rand nu ar trebui sa se intample asta. Mai instaleaza-l o data si ai grija sa descarci imaginea de pe siteul oficial (pentru orice eventualitate).
Ca sa vezi cum este poti sa descarci varianta live cd si sa bootezi direct de pe cd, fara sa instalezi, iar daca iti place poti sa il instalezi, evident.
Ma bucur ca mai exista oameni care sunt dispusi sa incerce si alt sistem in afara de Windows.
De asemenea iti recomand si Linux Mint, asemanator Ubuntu dar ceva mai accesibil incepatorilor (dpdv al interfetei).
Spor la treaba!

| costel24ro a răspuns (pentru Notyabusinessm8):

Nu e deloc un sistem foarte avansat,te ajuta in alte scopuri, nu cred ca e exact ce ai tu nevoie, dar e bine sa incerci.incearca un cd live vb colegului.va merge putin mai greu dar iti vei face o idee despre ce poate si despre ce ai putea pune p el.eu am incercat cam toate,si chrome os,si un android, nu sunt versiuni oficiale, dar pentru o idee e ok! succes!

| gigi_5339 a răspuns:

Ubuntu,Windows7,Vista,folosesc numai SP1, oare poti instala atatea programe pe care le instalezi pe un windows xp sp3? ID-gheorghebalteanu

| Kanghu a răspuns:

Eu iti recomand sa il incerci pe o masina virtuala, de preferat VirtualBox. Nu te chinuii sa iti mearga pe dual boot, ca dupa primele 2 ore de jucat, nu il mai folosesti niciodata.

Ubuntu, mai bine zis in general Linux, Ubuntu fiind o distributie de Linux, este bun pentru servere si programare. Majoritatea jocurilor nu merg pe Linux, nici programele mai profesionale gen Photoshop, 3DS Max, etc.