anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O întrebare pentru electricieni: voi ce experiență aveți cu clemele wago?
Câtă încredere aveți în ele?
Ați avut și probleme cu conectorii aceștia Wago?

Mie nu îmi inspiră așa prea mare încredere.

(Eu prefer torsadarea cositorirea apoi introducerea în morsete șifixarea strângerea puternica cu șurub)

De ce întreb de conectorii wago

Vreau să știu dacă se deschid singuri în tip de la vibrații

Vreau sa știu dacă am de trecut cu 16Amperi și pe clema scrie că rezistă la 20Amperi
Or să reziste in realitate peste ani? Sau se topescă în câteva zile pentru că este doar reclama de ele?

5 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Am căutat puțin să văd despre ce este vorba(e prima oara când aud de ele), și se folosesc la blocuri și clădiri industriale, unde consumurile sunt enorm de mari. Părerea mea este că sunt niste cleme ca oricare altele, nu ai de ce să-ți faci griji dacă nu ai auzit că sunt foarte proaste.

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt niste cleme pentru montare /demontare rapida, nu de durata
(de exemplu: montarea unei scene la un concert extern, o instalatie electrica normala provizorie care va functiona timp relativ scurt si nu sunt impuse restrictii PSI etc.).

| RxTx a răspuns (pentru Bula):

Am avut de rezolvat o problema urgenta la un cuptor noaptea și nu găseam morsete prin geanta de scule și am găsit câteva cleme din astea wago pe care scria că rezistă la 20 amperi și am măsurat câți A trec prin firul respectiv și am văzut că trec 17 A
Așa că le-am montat acolo
Am lăsat cuptorul sa meargă 20 minute și l-am supravegheat am văzut că nu se încălzesc. Acum sper sa și tină

Bula
| Bula a răspuns (pentru RxTx):

Poate ai noroc si va tine cateva luni.
Mai ales la cuptor, trebuie sa ai contacte foarte bune, rezistente si la temperatura. Nu degeaba se folosesc conducte cu izolatie silicon si nu de PVC.

| robert32244 a răspuns:

De ce nu te apuci de altceva unde ai ceva abilitati? Agricultura, bucatarie etc.