Folosesc LastPass cu licenta, un program care incripteaza toate parolele, fiindca am peste 100 si nu-mi permit sa le pierd ca de tinut minte nu se poate. Programul are si generator de parole complexe.
Pana acum s-a dovedit a fii cel mai bun de pe piata.
https://www.lastpass.com/
Folosesc in mare parte 2-3 parole in funcție de cât de important e contul. Nu uiți 2-3 parole
Pentru a nu uita parolele dau save în browser. Toate sunt locuri sigure, problema este să ai acces doar tu acolo.
Folosesc un manager de parole --> LastPass
Am binisor peste o suta de parole, dar tin minte doar una, cea de la LastPass.
Inainte aveam si eu aceeasi parola pentru diferite conturi, dar nu e cea mai inteligenta solutie.
Stocheaza-le pe un stick usb si tine-l cu tine mereu. Sau le poti nota intr-un folder pe telefon, sau pe o foita si o bagi in portofel/buzunar mai mereu. Gasesti tu solutii.
Manager de parole: Keepass, Lastpass, Bitdefender Pasword Manager; Yubikey
Cu cea din urmă ești cel mai securizat
Eu folosesc 3-4 parole la toate conturile. De exemplu la ce e mai important 1-2 parole, foarte lungi dar simple in sensul ca reprezintă :o expresie, un simbol și niște cifre. Toate reprezentative pentru mine. nu am cum sa le uit. Iar la conturile nesemnificative am altele 2 cu un cuvânt, un simbol și alte cifre, la fel ușor de reținut. Dacă nu e una, e cealaltă. Le am salvate si in browser, pentru comoditate, dar nu am cum sa le uit.
Eu folosesc seif-ul de parole de la Kaspersky. Are un preț insignifiant în comparație cu ceea ce oferă și pot fi sincronizate laptopul, tableta și telefonul.
searatarziu întreabă: