| spillux a întrebat:

Pot conecta un calculator la 2 routere wireless independente? Mai exact: un calculator mare, ii adaug doua adaptoare (prin Usb) wireless. In zona este routerul Gigi si langa routerul Vasile, ambele avand un Isp diferit si viteze diferite. Teoretic daca conectez fiecare adaptor la cate un router, rezulta un calculator cu o viteza de navigare marita? La hard disk-uri o setare RAID 0 pe 2 disk-uri inseamna o performanta marita. Ar fi valabila si in cazul expus? Multumesc

3 răspunsuri:
| ronin33dan a răspuns:

Poti conecta compul la cate retele vrei tu si wireless si cablu, el tot cu una va merge. Dar exista un soft care-yi vede toate retele pe care le ai tu si ai acces la ele si ti-o alege automai pe cea mai buna.Nu ma intreba cum se numeste ca nu mai stiu! Cauta-l pe Giugle!

| spillux explică:

Stiu ce si cum de Raid 0, am dat doar exemplu ca sa inteleaga omu´ la ce ma refer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poți face "RAID0" cu rețele. RAID0 la hard disk-uri presupune dublarea vitezei de citire/scriere și a timpilor de acces (în teorie dublare, în practică depinde de tipul RAID-ului, dacă este realizat la nivel hardware sau software, în principiu ce realizează RAID-ul integrat pe plăcile de bază ajută la o mărire de 20-30%). Fără hard disk-uri identice NU poți face RAID, ca să înțelegi ce face o matrice RAID0 - când copiezi o melodie de 4MB pe un RAID0 format din două harduri identice, 2MB din melorie se duc pe un hard, alți 2MB se duc pe celălalt, în același timp.
Cu wireless-ul, te poți conecta simultan la două rețele cu două adaptoare, dar nu le vei putea folosi pe amândouă în același timp din cauza limitării sistemului de operare și a programelor.