Da, sigur se poate, poti lua windows de pe net. (nu pot mentiona site-ul, dar cred ca-l sti.
Nu cred, unele procesoare noi sunt facute sa duca numai Win 10 de la cateva generatii incoace.
https://www.techradar.com/......10-1327487
https://www.theverge.com/......rs-skylake
Da...dar iti trebuie o imagine iso pe care trebuie sa o convertesti cu rufus pentru a face un stick bootabil.
Procesoarele "noi" sunt mai bine optimizate sa duca windows 10... dar asta nu inseamna ca nu pot duce win7(bine..am vazut si eu ca astea mai noi nu duc windows 98. dar windows 7 MERGE!)a si. win7 si win10 sunt construite cam la fel(cu mici diferente)deci pentru procesor nu o sa fie o mare diferenta pentru el dar o sa fie o mare imbunatatire pentru ca procesele sunt mai reduse pe 7...
Normal. Dar ia-ti gandul de la jocuri si orice implica utilitate ca nu ai drivere. Doar o caramida pe care 7 arata frumos.
NOPE, procesoarele noi NU MERG DECAT pe windows 10, NU NUMAI CA NU SUNT OPTIMIZATE, si sunt absolut sigur la Intel de la generatia 8 in sus
in plus mai e si placa de baza, cand pui un windows mai vechi, in cel mai bun caz nu gasesti drivere, in cel mai rau caz e instabil tot calculatorul
iar asta e facuta special, cu intentie si cu "rautate" din partea producatorului laptop-ului, care e mana in mana cu Mircosoftul
Daa ma companiile sunt mana in mana cu Microsoft ca sa distruga calculatoare si Bill Gates conduce extraterestri.
Nu mama, nu are nimic cu teoria conspiratiei, ci doar cu interesele economice, Mircosoftul le da licente de windows sa fie puse pe laptop-urile noi, la pret redus, in schimb ei fac ce le spune Mircosoftul, si fac, calculatoare care nu merg decat pe ultimul windows, ca Mircosoftul sa faca vanzare mai mare la ce le convine lor
in plus, mai e o chestie, din cate inteleg eu, ESTE MAI SCUMP sa faci componente care suporta windows-uri mai vechi, pentru ca trebuie sa adaugi parti pentru compatibilitate
in plus, sa nu cumva sa crezi ca am eu un fetish, pur si simplu m-am lovit de incompatibilitatea asta in draci, mai ales la windows vista care era o porcarie si nu puteam pune XP ca nu mergea si eram fortat sa inghit nenorocirea de vista
Am un laptop cu un Intel de generatia a 8. a si am instalat si Ubuntu si Win7 si Linux Mint si Win10... driverele au mers impecabil(si fost instalate apropo). Si pe 7 recunosc ca am avut ceva probleme cu driverele.dar le-am instalat pe toate cu ioBit driver booster care boosteaza sau instaleaza drivere...da na.
Iti reamintesc ca win10 poate fi instalat gratuit si ca ambele costa si ambele pot sa fie piratate...
Si un ultim lucru...nu crezi ca economisesc mai mult nemodificand calculatoarele sau punand o editie de linux decat o reducere vai de mama ei?
Atunci trebuie sa iti spun:
U LUCKY DOG
imi pare rau ca nu am specificat "aproape intotdeauna" ai probleme
mai sunt si exceptii, care confirma regula, iar tu esti norocosul posesor al uneia
insa eu, dupa ce m-am fript de atatea ori si m-am chinuit ore in sir sa instalez un windows mai vechi, ca sa constat ca nu reusesc, de atunci NU mai instalez niciodata un windows mai vechi, consider ca nu merita efortul si timpul pierdut ca sa descopar daca merge sau nu!
Nu... chiar nu, pentru ca nu le modifica, le produc direct asa, si deci e mai ieftin
L-ai piratat? - atunci poate sa aiba probleme. Poti macar sa instalezi un amarat de windows?
Au si laptop-uri cu distributie linux(sau si pe astea le modifica ca peste 2 luni sa nu mai mearga sistemul ca utilizatorul sa-l schimbe in Windows?) si dc dracu Microsoft tine atat de mult sa faca bani cu win10 cand si 7 costa + windows 10 poate fi instalat gratuit si ambele pot sa fie piratate
Ce legatura are piratarea?!?
asta e o conceptie foarte gresita
cel putin cand e vorba de windows, si pot sa iti demonstrez
de la windows 7 in sus am folosit NUMAI iso originale si apoi am pus crack, iar la windows 10 am incetat sa fac asta la mine in calculator din cauza ca am reusit sa il activez permanent, deci nu mai trebuie crack
insa pe vremea XP-ului, NU poti sa spui ca e din windows-ul piratat, atat timp cat respectivul windows l-am instalat pe 150 de calculatoare si a mers binemercic!
si mai e o chestie, pe care nu cred ca o stii, la unele jocuri intr-adevar piratarea face jocul sa nu mai mearga, dar Mircosoftul ARE INTERESUL sa iti pui windows la tine in computador, ca sa inveti windows, si sa depinzi de el, iar odata si odata, poate ajung sa te prinda, si sa platesti, sau macar sa mergi la job unde sa folosesti windows, si nu sa iti pui Linux si ei sa nu mai castige nimic
in plus in ziua de azi interesul e sa aiba windows la tine in calculator, mai mult decat sa ia bani pe licente, Apple a scazut in draci pretul la macOS (a ajuns la 45$ iar update-urile de la o versiune mai veche sunt pe gratis), iar windows-ul 10 e practic, complet pe gratis, daca il instalezi fara licenta, NU EXPIRA, ci doar iti spune ca nu e instalat si nu poti sa schimbi tema standard... ATAT! (nu te mai incuie afara cum era la windows-urile mai vechi)
ai o tona de argumente, cati ani ai?
si de cand lucrezi in IT
laptopurile cu Linux sau mai ales cu FreeDOS nu se asteapta nimeni sa stai pe FreeDOS, asa ca pana la urma iti pui windows
in plus dpdv hardware, au o versiune ieftina de laptop cu un procesor slab si fara windows, si pe langa au o versiune scumpa, cu un procesor puternic si placa video de jocuri, care in afara de procesor si placa video are 95% din piese ca ala ieftin, si i-ar costa mult mai scump sa faca doua versiuni total diferite
iar treaba asta merge pana la nivelul ca NU e nici o diferenta intre o placa video ieftina, si una scumpa, in afara de o chestie incuiata din bios-ul ei, a existat asa ceva in istorie, si unii care au reusit sa descuie biosul si sa faca o placa video sa aiba aceleasi performante cu una de 3x mai scumpa
Ok..bravo..ai dreptate...dar pana la urma si win7 e tot Microsoft.
Da, dar de care vor sa scape
intr-adevar nu stiu exact de ce ei isi doresc serios sa promoveze NUMAI ultima versiune de windows
dar chiar o fac, si am vazut asta in draci, oricat de imbecila ar fi versiunea de windows, cum ar fi windows ME sau windows vista
Parerea mea e ca windows 7 e ultimul windows ce arata a desktop...in rest ultimele 2 arata a s.o. de tablete dar na. poate ei se gandesc ca daca iti baga pe gat o mizerie inovativa doar pentru ei o sa iti si placa.
Da, asa e, ultimile doua sunt facute sa fie acelasi lucru cu windows mobile, motivul e windows store, care pune niste aplicatii cu niste limitari si niste specificatii pentru ideea de mobile, nu de, desktop, in frunte cu imbecilitatea de M$ Edge, care e idiot si instabil cu spume
iar la win 8, faptul ca intrii intr-un full screen cand apesi pe start, nu a fost inghitit deloc de foarte multi utilizatori
Daca ai un laptop performant, desigur ca poti un sistem mai vechi, cum ar fi windows 7, insa eu stiu ca din februarie el a devenit mai vurnerabil la virusi. Acum tu alegi!