| Speed99 a întrebat:

Pot sa upgradez CPU-ul unui laptop Acer Aspire E1-510-2611?

Are un procesor Celeron Dual Core, deci va dati seama ce "perla" e si de ce vreau sa il upgradez. Are frecventa 2.39 GHz (x2 = 4.78 GHz).

Daca pot sa il schimb, ce alt procesor ar suporta laptop-ul? Adica am vazut pe internet ca la alte laptop-uri daca ai un Pentium nu il poti upgrada la i7 pentru ca nu suporta laptop-ul. La laptop-ul asta cam care ar fi limita. daca macar este una, si daca macar pot sa schimb CPU-ul.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si eu prefer PC-ul unui laptop. Mai mult, un upgrade la laptop nu-ti va aduce cine stie ce imbunatatire deoarece placa de baza este veche. La un PC poti sa mai adaugi o placa video mai buna, mai multa memorie, un SSD mai rapid.

3 răspunsuri:
| Adrian926a a răspuns:

Procesoarele sunt lipite de placa de baza a laptop-ului. iti recomand sa cumperi pc pe bucati happy

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In principiu se poate dar nu vei putea sari la procesoare de o asemenea generatie. Daca vei nimeri un i3 cu acelasi socket sa zici mersi. Mai mult, schimbarea se poate face doar in ateliere bine dotate intru-cat procesorul este lipit pe placa de baza. Asa c, vinde-l si ia-ti altul. La 400-500 lei il dai daca gasesti un fraier.

| Speed99 explică (pentru Salontanul):

Deci chiar daca este posibila, nu recomanzi upgradarea pentru ca (,) costa prea mult si da bataie de cap, sau?

Ar fi mai bine sa il vand si sa mai pun niste bani si sa imi construiesc un PC piesa cu piesa? Adica stiu ca de banii unui laptop de 1.500 de lei poti sa iti iei un PC cu puterea tripla decat a lui si cu aceeasi suma.