| David2466544 a întrebat:

Pot scoate ramul din carcasa sa pentru a il curata? Daca da, imi puteti trimite un tutorial?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

1) NU are nevoie sa fie curatat prea curand,
padurile termice de pe el tin minim 5 ani. Chiar mai mult.

2)! Daca chiar ai pitici si vrei sa le cureti, ai nevoie de paduri termice (thermal pads) de aceeasi grosime cu cele care au fost montate pe el!

Banuiesc ca sunt de 1mm grosime, dar nu stiu chiar exact.
Poti fi si de 0, 5.

3) vezi ca de obicei cele doua jumatati ale radiatorului sunt prinse cu 2 suruburi mici (care pot fi acoperite de stickerele de hartie).

Ai nevoie de un pistol cu aer cald sa incalzesti stickerele, pentru a le putea trage usor jos. La nevoie merge si un uscator de par.

Alteori in spatele stickerelor nu gasesti nimic, si acesta e un semn ca cele doua jumatati au pe lateral niste clipsuri (cleme) tip gheara.
(cazul din clip)

https://www.youtube.com/watch?v=jHVXsvd-5QE

Repet, daca nu iti cumperi intai paduri termice, ii faci mult mai rau.
Daca le pui inapoi pe cele vechi, nu vor mai raci atat de bine odata ce ai pus mana pe ele.
Daca nu pui deloc, poti chiar sa il arzi.

Am memorie Corsair Vengeance LP din 2011, si nu am desfacut radiatorul, nici nu am de gand sa ma complic aiurea.
Nu am nici un motiv, cand am facut anul trecut un test rula bine, rece, la fel ca in prima zi.

2 răspunsuri:
| hitlerflorea1 a răspuns:

Sunt 2 chestii pe care apesi, de o parte si de alta a placutei. dupa ce le apesi le tragi afara pur si simplu

| David2466544 explică (pentru hitlerflorea1):

Ma refer la carcasa rsmului nu a pc ului, adica are o protectie de metal...