Nu este nici o problema, dimpotriva: aparatul functioneaza bine!
Acei purici se datoreaza diferentei de reglaj dintre antrenarea benzii casetei la inregistrare si ceea de redare.
Aparatul tau de acum este mai avansat, are functie de auto-tracking, functia care aranjeaza banda exact pe pista. Daca n-ar avea aceasta functie, atunci linia "cu purici" s-ar vedea in continuu, poate si cu imagine stearsa.
Functia de tracking dirijeaza astfel banda pe capul omega (de redare video) incat in maxim 30 secunde sa se aseze cel mai potrivit.
Daca la tine se aseaza in 3-4 secunde, atunci tracking functioneaza foarte bine si eficient.
Caseta?!?
ce e aia?
adica, chiar mai folosesti casete video in ziua de azi?!?
acum, ca raspuns la intrebare, puricii aia pot fi de la:
-caseta NU e originala, ci inregistrata de amatori (in Romania pe vremea lui Ceasca nu am vazut deloc caste video originale, dupa aia au aparut, dar a fost foarte slaba miscarea, deja aparuse divx-ul si pirateria era in EXPLOZIE)
-banda s-a demagnetizat (in timp, toate suprafetele magnetice pot pati asta)
-banda si-a pierdut de tot suportul magnetic (ala e un plastic metalizat, in timp se poate usca si scoroji)
-etc.
insa in ziua de azi, e penibil sa ai DVD player (care costa 150lei) pentru ca marea majoritate a televizoarelor au intrare USB, si poti sa pui un film de pe stick!
Bună! Tu ai o mare pasiune pentru aparatele vechi gen video, bravo, acum referitor la caseta respectivă, pot fi două cauze : Prima cauza este capetele murdare din video fac ca imaginea sa nu fie clară, in acest caz trebuiesc curățate capetele, o solutie este sa desfaci video sa îi cureti capetele cu o bucatica de cîrpă îmbibată in spirt, si dai pe rola aceea argintie pe capete si pe rola din cauciuc, ca si aceea daca este murdară nu vei avea o imagine clara, altă metodă de a curțța capetele video fara sa desfaci aparatul sunt acele casete video speciale care curăță capetele, trebuie sa o intrebi pe doamna care ti a vindut aceasta casetă daca are si casete de curațat capetele video. Si ultima solutie acum depinde de marca videocasetofonului care o ai, pe telecomanda de la video este un buton care se numeste tracking, apesi pe acel buton in timp ce vizionezi caseta si el va regla imaginea. Ce marcă de video ai? Succes.
Nu ma dezamagesti, cu nimic
doar ca e ca si cum ai prefera o caruta cu, cai in loc de o masina
insa NU judec, fiecare face, ce ii place
totul e sa nu te indragostesti prea tare de el, pentru ca la primul defect nu o sa ai cum sa il repari, sau o sa te coste asa de mult ca o lasi balta
iar asta se poate intampla oricand toate mecanismele cu pise in miscare, mai devreme sau mai tarziu se vor toci, se v-a usca uleiul cu, care sunt unse, iar la aparate cu, casete in special, se vor rupe curelele de transmisie care sunt din cauciuc, care se intareste in timp si devine casant)
Orice aparat se poate repara, inclusiv video casetofoanele, intr-adevar piesele si mîna de lucru sunt scumpe, curelele costă 20 lei bucata, dar se găsesc atit pentru video cit si pentru casetofoane deck, si meseriasi care repară video si mecanice de video rotițe volante se gasesc, daca ea are pasiunea aparatelor vechi pe tine cu ce te deranjează? Si mie i mi plac aparatele vechi, pikupuri magnetofoane casetofoane video, asta este amintirea pe care o avem noi pasiunea noastră. Tu ai alte hobbyuri alte pasiuni, fiecare cu viața lui.
Se pare ca acei purici mici care apar in partea de jos a ecranului dispar in 3-4 secunde si imaginea devine normala. Nu cred ca este de vina vreun capat murdar sau o caseta uzata pentru ca imaginea se imbunatateste ca prin magie dupa cateva secunde. Da, asa este, am o mare pasiune pentru aparatele video si casetele pentru ca am copilarit cu ele. Nu este nimic rau in asta.
Nu ma deranjeaza, deloc
doar ca si eu sunt pasionat de IT si chestii mai vechi (si sa le fac sa mearga), dar ca la un moment dat am luat decizia ca oricat m-as distra cu vechituri, NU merita bagat bani in ele, inclusiv reparatii
insa fiecare cu fetish-ul, asta... placerea lui!
Iti multumesc. Ar fi o idee atat de rea sa pastrez aparatul video (care are 14 ani) si casetele video pentru a le arata viitorilor mei copii? Invata si ei cum am copilarit noi! Dar eu nu cred ca video-ul ar avea ceva, in special cu capetele si nici ca ar fi caseta uzata. Deci se vad niste purici in partea de jos a ecranului doar atunci cand o introduc si apas play pentru prima oara. Dupa cateva secunde dispar puricii si imaginea este imbunatatita. Ma intreb daca nu cumva aceasta caseta nu ar fi potrivita pentru acest aparat... Nu am observat problema asta la alte casete.
Se pare ca se numeste Schneidder, nu am auzit niciodata de aceasta firma.
Auto tracking chiar a fost unul din reglajele care se faceau singure.
Evident, a fost reglaj analogic, nu digital.
Au fost si alte reglaje automate, cum a fost reglajul de nivel automat a volumului de sunet (folosit pentru eliminarea distorsiunilor si acrosajul /fluieratul sistemelor de amplificare audio), reglajul automat al vitezei motoarelor si multe altele.
Poti fi mandra de asa o scula, in stare buna!
Totusi, ar fi bine ca filmarile de familie sa le salvezi si in format digital pe DVD si alte suporturi magnetice, fiindca nu e sigur daca aparatul video va mai fi functional peste inca 20-30 ani si daca va mai trai cineva care stie sa le repare.
Smartphone-urile sunt mai destepte decat posesorul lor, dar au o viata mult mai scurta din cauza prostiei posesorilor.
M-am gandit deja la ele, anul acesta voi cumpara un DVD/VCR combo pentru a le putea trage mai usor. Desi am aparatul video de 14 ani si am aflat anul trecut pe Internet ca il pot folosi ca sa inregistrez ceva pe o caseta niciodata nu am reusit sa inteleg cum trebuie procedat. Am incercat, am tot incercat cu tutorialele de pe Intenret insa nu reusesc sa inregistrez nimic si parca acea parte este "goala" si nedetectata de televizorul meu SMART. Poate ca tinerii din ziua de azi nu pot sa invete chiar orice...
Daca vrei sa copiezi o caseta VHS intr-un fisier video sau sa faci un disc DVD, atunci ai nevoie de o placa de achizitie video in PC si un program de captare+editare video.
Este destul de scump, dar mai sunt unele persoane care au asemenea echipament si fac copiere VHS-DVD (sau alt format). Costul unei asemenea copieri este de cca 100 lei la noi in oras, adica cca. o zecime din echipamentul ce ar trebui instalat in PC.
Pe caseta poti inregistra doar semnal video analog, in formatul recorder-ului (PAL /Secam /NTSC).
Semnalul HDMI nu-l poti inregistra, fiindca este digital.
Este un video facut de nemți, firma Schneider este de origine Germană.
YzuD întreabă: