Nu, trebuie schimbat procesorul cu unul mai rapid și discul cu un SSD. Și probabil și placa video cu una mai performantă.
Da, trebuie schimbata sursa
insa, eu nu am vazut niciodata "consum de energie in task manager"
Right, nu stiam de asta, multumesc, eu care stiu IT si tot mai descoper cate o chichita, real multumesc
ce ai putea sa faci e sa iei un program ca aida64 care sa iti spuna cati watts consumi, sau un calculator gasesti pe net si sa ii bagi componentele tale
insa 99% ca nu ai destula sursa
si nu are legatura cu praful sau pasta de pe proc, alea au legatura cu temperaturile nu consumul
Trebuie sa urmaresti graficele CPU, GPU si RAM. Nici unul nu trebuie sa depaseasca 75%, altfel este suprasolicitat (din ceva motiv).
In lista Task-urilor, trebuie sa identifici task-ul care foloseste excesiv resurse (cu % ridicat), respectiv programul care ii este atasat.
Deseori, consumul exagerat (si incetinirea brusca a sistemului) este cauzata de virusi.
Pentru verificare, este indicat sa faci o scanare online, bifand toate casutele din program:
https://www.eset.com/us/home/online-scanner
Salut. Graficele cpu, gpu si ram nu depasesc valorile mentionate. Se mentin pana in 50% maxim.
Doar consumul de energie imi arata foarte ridicat cand joc un joc sau daca folosesc o pagina web pe chrome ori internet explore etc. imi apare consum foarte ridicat de energie.
Am scanat tot si nu am nici-un fel de virus.