| i0nu14 a întrebat:

Probleme procesor HpNX6310.
Buna ziua, pentru inceput vreau sa ma prezint,ma numesc Ionut, am 19 ani, si am un laptop HP nx6310. Laptopul are 2gb ram ddr2 667 (o singura placuta) si procesor core duo t2300e.
Problema este urmatoarea : s-a facut upgrade procesor, am avut single core 1.6 celeron, si am pus t2300e, imi merge sa intru in bios tot,dar nu trece mai departe,ramane ecranul negru; am o optiune in bios sa dezactivez dual core si apoi merge si in windows si in tot foarte bine,cum bifez dual core cum nu intra nici in windows nici nu trece de bootare. Nu inteleg care e problema, nu e singurul procesor dual core la care face asa,la toate face, il folosesc acum single core,dar as vrea dual core. De mentionat! Am facut update la bios, ultimul update dar degeaba.
Ceva pareri? Stima!

5 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Simplu.Placa ta de baza nu suporta procesoare dual core, sau nu suporta modele ce le-ai montat, doar parțial.
Update-ul la BIOS.NU se face nici o dată aleator cu cel mai greșit întâlnit, și anume ultima versiune, ci trebuie citite informațiile și instalată versiunea de BIOS ce face ce te interesează, și anume în cazul tău extinde suportul hardware și pentru procesoare dual core. Dacă nu are așa ceva înseamnă că placa ta de bază nu suportă procesoare dual core.Succes

| K0sti a răspuns (pentru DeyCj):

Ultimul update contine intotdeauna si update-urile anterioare! Asa ca nu a gresit nimic daca l-a facut pe ultimul!

| DeyCj a răspuns (pentru K0sti):

Nu în toate cazurile.Îți spun din experiență asta. happy

| K0sti a răspuns (pentru DeyCj):

Si eu la fel! happy

| i0nu14 explică:

Ok,deci sa spunem ca placa mea nu suporta da? de ce imi da voie sa umblu in bios is alte cele cu el dual core, dar nu trece mai departe de bootare, indiferet ca il las singur, indiferent ca aleg bootare manuala pe dvd-rw/hdd ramane ecran negru? pe internet se gasesc o multime de nx6310 care au dual core, de ce al meu fiind identic ar fi o exceptie?