Eu te sfatuiesc sa il decuplezi.Stiu din experienta.Laptopul meu are cam un an si l-am decuplat mereu. Daca nu o faci, s-ar putea ca bateria sa se uzeze mai repede. Tatal meu a patit asta.El si-a tinut incarcatorul in continuu in laptop, iar acum nu il mai tine nici 5 minute.De aceea e mai bine sa IL DECUPLEZI.
Baterie trebuie sa se descarce si sa se incarce. daca nu risti sa tio arzi sau sa o uzezi mai repede
Daca vrei sa nu folosesti bateria incarcata la maxim scoate bateria si baga laptopul in priza o sa iti mearga
Decupleaza icarcatorul, ca altfel vei ajunge sa trebuiasca sa stai mereu cu cablul de alimentare la tine, ceea ce inseamna ca nu vei mai putea sta la 5 metri de cea mai apropriata priza.
Procedeaza asa. Odata bacteria incarcata la maxim ea nu se ma incarca de la incarcator. Bateria o poti lasa daca folosesti laptop-ul moderat si nu se incalzeste prea tare. Daca te joci si se incalzeste, scoate bateria deoarece temperaturile ridicate peste 40 C nu fac bine bateriei.
- 1/luna-1/2 luni trebuie sa faci un ciclu complet de descarcare/incarcare.
Poti vedea cu diferite programe(gen aida64) cat de uzata e bateria. Ai sa observi ca daca il tot bagi si scoti din priza, bateria se uzeaza, pentru ca logic, e folosita.
Bateria se uzeaza si fara sa-i faci nimic, in timp, dar mai greu.
Daca o tii in laptop si te joci sau il tii in caldura, o sa se uzeze iar repede(ca si cum l-ai tot scoate si baga in priza). Bateriei nu ii place caldura.
Deci ori o lasi in el daca stii ca n-ai probleme cu supraincalzirea, ori o scoti si-o bagi in fridiger la pastrat
Dar oricum ai face, bateriile nu-s facute sa tina mult, in 1-2 ani deja piezi cel putin un sfert din capacitate, asta in cazul cel mai optimist. Nu degeaba dau doar un an garantie la ele.
Deci daca decuplezi bateria de la laptop si prinzi sa fie o fluctuatie de curent mai mult ca sigur ca o sa iti arzi sursa ceea ce e scumpa...
Daca nu atunci decuplezi incarcatorul atunci lucrezi in siguranta dar durata de viata a bateriei se reduce
Alegera e a ta
și dacă se descarcă de 5 ori pe zi? de obicei dacă nu merg în oraș îl am aprins aproape mereu
anonim_4396 întreabă: