Salut! dintre cele doua Asus e mai bun, mai fiabil... dar daca vrei sa>l folosesti pentru jocuri iti recomand un pc clasic *unitate, laptopurile nu rezista mult daca le stresezi cu jocuri!
Acum este alegerea ta ce vrei sa>ti cumperi! nb )
Parerea mea ca si un pasionat de jocuri este ca : sunt cam la fel, cu un micut + Asus la placa video care este putin mai buna la performanta...preturile asemanatoare dar am vazut o reducere care ar merita http://www.evomag.ro/......91327.html fata de http://www.evomag.ro/......94297.html acum tu trebuie sa decizi
Uita-te pe link si gandeste-te la procesor ca asa placa grafica e de gb la amndoua
Da in cazul asta daca esti dispus sa dai atatia bani pe un laptop cred ca nu va ceda asa usor, in cazul meu am avut un Acer procesor dual 2.2 ghz, ram 8 gb, placa video 1gb! a mers 8 luni dupa care a facut plici ))*, procesorul se topise la propriu pe placa de baza! si uite asa am dat 1900 lei degeaba!
M-am uitat la poecesoare i7 ambele un + de frecvena la Lenovo dar eu personal as recomanda asus...toti pe care ii cunosc si care au Lenovo nu sunt multumiti de el eu am un Asus si pot spune ca nu am avut nici o pb ASIII, far cry3, darksiders2, skyrim, dishonored jocuri care le-am jucat pe el si nu a intampinat pb si leptopul a costat in jur de 2300lei
Asus este firma buna la fel si Lenovo desi thinkpadul este de top la ei nu ideapad.Ma uitai la procesoare si am vazut ca Asus are un procesor cu 5 trepte mai sus ca cel de la Lenovo, dar nu doar procesorul face diferenta.Asus are un procesor 3632 QM adica quad core ce inseamna ca are 4 procesoare fizice(cores)si 8 threads cu o viteza de 2. 4GHz si atinge cu Turbo 3. 4GHz, pe cind cel de la Lenovo este 3520M adica este un dual core real, are 2 procesoare fizice si 4 treads cu o viteza de 2.9 GHz si poate ajunge la 3. 6GHz cu turbo.Deci daca luam la minim avem Asus cu 2.4 GHz x 4procesoare si avem Lenovo cu 2.9 GHz x 2 procesoare.Cum o dai procesorul de la Asus este mai performant.Este clar cu alte 5 procesoare mai sus.Nu ma pricep asa de bine sa iti pot spune care este mai bun dar cu siguranta procesorul de la ASUS este mai bun.Si daca vrei sa joci jocuri nu te astepta ca vei juca orice joc cu aceste laptopuri.Eu ce am vazut ca sint special pentru jocuri si laptopuri sint Alienware.Laptopurile astea asa scriu pe ele ca sint facute pentru jocuri.Sau cel putin eu asa am vazut la magazine si nu in Romania.Nu te astepta ca un procesor M sau QM sa ruleze ca si un procesor de desktop.Q ala inseamna quad adica 4 procesoare fizice iar M inseamna tipul procesorului adica Mobil, adica procesor de leptop.Pt ca procesoarele de Desktop sint alte procesoare si sint mult mai rapide ca cele de laptop.Tu cu acest procesor i7 M cum spui nu poti intrece nici cel mai slab procesor i3 de desktop.Procesoarele sint de 3 categorii
1-procesor laptop
2-procesor desktop
3-procesor server.
Nu le poti compara intre ele, decit pe cele din cadrul aceleasi categorii. Sper sa intelegi cite ceva din ce am scris pe aici.Ca sa vezi care laptop este mai bun din ce ai aratat tu aici trebuie sa dai si restul de detalii adica placa grafica memorie si fiecare cu caracteristicile ei.Video este foarte important in cazul laptopurilor pentru ca este integrata si nu o mai poti schimba, upgrada.Deci mare atentie cind cumparati laptopuri sa va uitati sa aiba un procesor cit mai mare si o placa viedeo cit mai mare.Restu mai putin conteaza.Memoria se schimba iar restul de webcam, wireless si etc nu au prea mare importanta.Bafta si gandeste-te de citeva ori inainte sa cumperi ceva, avind in vedere in primul rind utilizarea acelui computer ce il doresti.Pt ce il vrei anume.