| Stefan_Bagdan_1985 a întrebat:

Sal'tare.Am si eu o nelamurire,vreau sa imi schimb si eu placa video de la pc,si as vrea sa aflu cateva pareri de ale voastre,nu stiu, care aveti sau ati avut...care dintre placile video sunt mai bune, AMD Athlon sau Intel?

Răspuns Câştigător
| GroparuVesel a răspuns:

Dupa parerea mea Intel e mai bun deoarece este o firma mai noua.Cauta pe http://www.cel.ro/placi-video/?gclid=CJf908LWhLECFUFG3wodgVpt-w aici gasesti cele mai bune, alege modelul si dai drumu' la pusculita.

14 răspunsuri:
Shin
| Shin a răspuns (pentru GroparuVesel):

Intel e firma noua zici? happy

| GroparuVesel a răspuns (pentru Shin):

Nu am prea vazut la cerintele de la jocuri Intel, asa ca trebuie sa fie.happy

| GroparuVesel a răspuns (pentru GroparuVesel):

Nu prea*

| BLKZ a răspuns:

In primul rand nu sunt placi video Amd Athlon sau Intel, ci Amd Radeon si Nvidia GeForce.
Acum depinde si de bugetul tau, rezolutia monitorului si restul componentelor.

| Stefan_Bagdan_1985 explică (pentru Shin):

Eeeeee,acum si tu...am zis si eu dupa nume, nu am mai stat sa dau detalii. Oricum stie lumea ce zic, nu?

| Stefan_Bagdan_1985 explică:

Dar care e domne diferenta dintre rami ddr2 si ddr3? Adica ce imbunatatiri au unul fata de celelalt?

| BLKZ a răspuns (pentru Stefan_Bagdan_1985):

Frecvente mai mari, rata de transfer mai mare.

| Dumnezău a răspuns:

Om bun, AMD si Intel produc procesoare.AMD a avut,daca nu ma insel, in ordinea asta: Sempron, Athlon, Opteron, Turion si Phenom.Acum au trecut pe o a doua generatie de Athlon-uri si Phenom-uri, Phenom II mie mi se pare cel mai bun, desi te arde la buzunar.Iar Intel sunt cei ce produc i3, i5 si i7.Toate fiind procesoare.

Placi video sunt cele facute de nVidia si ATI.Cea mai buna placa video, care este si accesibila, mi se pare nVidia GeForce GT 540M, ce poate avea fie 1, fie 2 GB.Foarte buna pentru gaming.In placile ATI nu ma pricep prea bine, insa de-acolo imi sare in ochi ATI Radeon HD 4650, in special pentru conformatia ce admite si 128bit.

| tteo92 a răspuns:

Cred ai vrut sa zici care procesor e mai bun... dar placa video in niciun caz nu gasesti Intel sau athon.

| pHe0Nix a răspuns:

Spune ce buget ai si te ajut sa iei o placa video buna
PS: O placa video de 512 mb GDDR5 e mai buna decat o placa video 2 GB ddr3
Memoria conteaza doar daca ai monitor full hd, daca ai monitor sub 19''e bine si 512 mb, nu strica 1 gb ddr5
Spune-ne bugetul si te ajutam bft

Shin
| Shin a răspuns:

Pana la urma totul va depinde de 2 lucruri in principal. Ce buget ai, si ce platforma ai pentru pl video. AGP sau PCIe.

Numai bine,
Shin happy

| Stefan_Bagdan_1985 explică (pentru Dumnezău):

Pai da frate,si eu te intreb care sunt mai accesibile,mai ieftinache si mai bunicele,deci cand am pus intrebarea asta,am vrut sa aflu un raspuns amplu, ca stiu si eu cu se mananca astea cat de cat! Intelegi? daca vroiam un raspuns la sigur intrebam, care mai buna Amd sempron sau GeForce, sau ceva de genu', ca intre nVidia si Ati e cant de cat o concurenta.Acum toti va dati rotunzi ca stiti, ca nu stiu ce, dar eu am pus o intrebare simpla, voi va complicati...in fine, multam' fain! Bafto dello delloooo!

| BLKZ a răspuns (pentru Stefan_Bagdan_1985):

Ba omule noi ca sa-ti sugeram ceva trebuie sa stim ce componente ai si ce buget ai. Ce nu intelegi din asta?

| Stefan_Bagdan_1985 explică (pentru BLKZ):

Maaa eu un stiu cum sa zic asa,stiu ca e mai complicat, dar eu as vrea sa imi schimb placa video si procesorul(cu toate ca as putea sa ii fac un overckloking, ca sa ii maresc viteza, dar e cam riscant), si sa imi mai pun 2 gb de rami,dar mai bine il vand pe asta care il(cat oi lua pe el),mai pun si imi iau unu nou dar si mai bun, nu zic bine, ca am stat si m-am gandit! O sa pun anunt pe un site sau poate chiar pe site-ul asta, poate e cineva interesat.E un Acer Aspire 5532, e bunicel asa laptopul, unul nou e vreo 1900 de ron, dar eu pe asta fiind ma mana a 2 a si il si de 1 an si jumatate(cam asa ceva), l-am da la jumatate de pret, deci 900 de lei, dar nu mai las nimic la el, ca stiu cum l-am intretinut, deci nu mi-am batut joc de el sau dastea.Cine vrea sau e interesat de ceva despre el, sa lase scris aici a rubrica asta.Noroc si bafta!