Nu ti-am putut raspunde ieri ca am fost de serviciu. Deci ai: Memorie de 512 Mb la frecventa de 333 Mhz. Ai doua solutii mai cumperi inca o memorie sau 3 (daca ai 4 sloturi) la 333 Mhz si cat vrei de mari. E solutia pe care nu ti-o recomand. Frecventa maxima a sloturilor DDR 2 este de 667 si unele chiar 800 Mhz. Pentru asta iti recomand a doua solutie: vinde memoria de 512 Mb? 333 Mhz si ia-ti o memorie de 1Gb la 667 Mhz. Memoria e ca o parcare. Degeaba e parcarea mare (1 Gb) daca are o iesire ingusta (333 Mhz). Daca placa suporta poti sa-ti iei si de 2 Gb la 667 Mhz. Uite aici cateva preturi: http://www.compari.ro/memorii-c3577/667-mhz/.
Poti sa mai cauti si pe shopmania, price.ro, shopit, etc. Succes!
Lucrand cu frecvente diferite cea mare va lucra cu frecventa mica. Deci: ori le iei pe toate cu 667 Mhz si le vinzi pe cele cu 333. Ori iei pentru adugare cu 333.
Dar scria pe net undeva, ca ddr2 inseamna dublarea frecventei, adica daca frecventa procesorului e de 333mhz, va fi 667.atunci ar trebui sa mearga daca mai adaug la cei 512mb ddr2 667(333mhz) inca 512mb ddr2 667, nu?
Cum compari o memorie de 333 cu una de 667? Este ca si cand ai zice ca o galeata de 5 Kg. e egala cu una de 10 KG. Daca ceasul celei de 333 este de 166, 5 ceasul celei de 667 este de 333, 5. Nu poti sa le compari nici cum. Cele de 667 vor lucra la 333 din cauza celei de 333.
Mah,m-am documentat, 333mhz e capacitatea maxima de frecventa pe care o suporta procesorul meu, iar ddr2 insemnand aceasta valoare de 333mhz dublata, rezulta 667, asta rezulta, mai documenteaza-te si tu inainte sa ma descurajezi asa
Esti idiot. Frecventa procesorului n-are nici o legatura cu memoria care este DDR. Intreaba pe cineva care se pricepe. Eu repar computere si mucea imi da lectii mie! Nici limba romana n-o stii. Un procesor n-are capacitate ci frecventa de lucru (viteza). Fiecare procesor al unui computer include un oscilator care opereaza un anumit numar de pulsuri pe secunda. Aceste pulsuri seteaza tempoul procesorului. In majoritatea cazurilor un computer executa o operatiune sau un set de operatiuni la un ciclu complet de ceas. Vitezele sunt exprimate de obicei in milioane de cicluri pe secunda sau in MegaHertzi. ( acum in GigaHertzi). Daca tu ai 333 mhz inseamna ca ai Pentium 1. Pe atunci erau asemenea frecvente. Citeste aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_4
Ai sa constati ca cea mai mica frecventa la Pentium 4 (AMD-ul corespunzator) este de 1, 3 Ghz. "Mah" sa-i zici ma-ti si lu tac-tu ca nu te-au educat sa vorbesti frumos.
Frate,fii atent configuratia pc-ului meu, Placa Video=256mb geforce 5500, 512mb ram ddr2, procesor AMD SEMPRON 3400+ 5. 3ghz,frate,nu stiu ce faci tu in viata reala,repari pc-uri sau nu,problema ta,in primul rand nu te-am insultat,si in al doilea rand,ai sti ca folosind programul everest, iti arata, ma rog, poate nu ma exprim bine, frecventa de 200, 250 sau 333mhz(asa e la pc-ul meu), adica ce frecventa de ram suporta pc-ul, iar ddr2 (cum am zis mai sus) dubleaza aceasta ''frecventa''(cum am zis, poate ma exprim gresit aici) devenind 667.frate,poti fi tu reparator de pc-uri, ca si eu stiu instala windows-uri si chestii din astea, dar daca tu atat de bine stii aprecia un pc dupa ce iti dau detalii incat zici ca am pentium 1, cand eu am 5. 3ghz, atunci scuze frate, nu vreau sa te insult chiar daca tu ai facut asta cu mine.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ma exasperezi! Amesteci frecventa procesorului cu cea a memoriei. Sunt doua lucruri deosebite. Nu stii sa citesti Everest. Frecventa de ceas a procesorului tau este de 3 Ghz si frecventa magistralei interne a procesorului este undeva la 200-300 Mhz. Aceasta frecventa (a magistralei interne) se multiplica cu cu un factor care o aduce la 3 Ghz. De la 3 Ghz prin overclocking se poate aduce la 3, 4 Ghz. Nu te sfatuiesc asa ceva. O memorie DDR II are o frecventa interna sa zicem de 200 Mhz si prin multiplicare poate ajunge si la 800 Mhz. Deci: DDR II nu are legatura directa cu procesorul. Singura legatura este ca in procesul de munca se influenteaza unul pe altul. Iti garantez asta cu viata mea. Nu vorbesc prostii. Faptul ca te-am jignit este datorat limbajului si a scoaterii limbii. Eu sunt mai batran si nu fac asa ceva si nu-mi place.
Ok,ti-am zis ca poate ma exprim gresit, ok, hai ca am deviat, inca odata te intreb asta, la everest imi scrie acolo la RAM-i: 512mb ram ddr2 667(333mhz).Daca cumpar inca 512mb ram ddr2 667, o sa mearga impreuna?
Daca nu vad nu pot sa zic. Eu lucrez cu CPU-Z nu cu Everest. S-ar putea sa zica ca placa ta de baza suporta 667 dar tu ai o memorie de numai 333. Cred ca de aceea este scris asa: 667(333). Cel mai bine uita-te pe memorie (in computer) si vezi ce scrie pe ea. Daca are 667 Mhz te sfatiesc sa-ti iei inca una asa dar nu de 512 ci de 1Gb. Costa in jur de 40 lei.
Am descarcat CPU-Z, l-am deschis si am dat pe SPD.Sus,langa Slot 1 scrie DDR2, la Module Size scrie 512mb, la Max Bandwith scrie PC2-5300(333Mhz),iar jos la Frequency scrie asa:JEDEC #1:200mhz,JEDEC #2:266mhz,JEDEC #3:333mhz...
Da dar, la RAM scrie 512mb ram ddr2 667 si doar in paranteza scrie 333mhz, inseamna ca e de 667, si o sa cumpar 1gb ram ddr2 667, mersi de raspunsuri, ai o funda
Asa, da! Este de 667. Inseamna ca poti lua alta la fel.