| AAAdelin a întrebat:

si in special Nelul! Asi vrea sa imi instalez windows 8. si ma incurc la procesor pe care il am de 2. 40GHz. Imi zice ca nu e compatibil, am cautat pe net si am dat de ceva in care trebuie sa ai mai multe chestii la procesor, am intrat intr-un programel downloadat care imi zice ce are/nu are procesorul si am vazut ca din ceea ce cere nu are NX-ul.
Spuneti-mi de unde pot sa il activez din bios sau daca nu am ( am mai intrat in bios si m-am uitat in locatia in care zicea pe site si nu gaseam nimic ) in caz ca nu am NX nu exista vreo alternativa la acesta adica a "ocoli" acest lucru?
In prezent folosesc XP SP3 cu un Skin Pack de W8.
Va rog sa ma ajutati!

9 răspunsuri:
| florin1979 a răspuns:

Spune exact modelul procesorului. sa vad ce instructiuni suporta.

| AAAdelin explică (pentru florin1979):

Daca imi spui si unde as putea sa ma uit ca sa aflu ti-asi spune cu mare placere!

| al3xander a răspuns:

Nu cumva vrei sa instalezi windows 8 pe x64 si procesorul tau nu suporta decat x86 (32 de biti)?

| AAAdelin explică (pentru al3xander):

Nu, am incercat sa instalez Windows 8 pe 32 bit. aici fac si eu duferentawinking

| AAAdelin explică (pentru florin1979):

Te rog, vrei sa ma ajuti?

| florin1979 a răspuns (pentru florin1979):

Click dreapta pe my computer. propiretati sau baga-ma in lista de mess id mess sprintaroiuflorin

| al3xander a răspuns:

Uite cerintele la procesor aici http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/what-is-pae-nx-sse2. pentru a vedea daca le ai si modelul la procesor descarca utilitara asta: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

| Userses a răspuns:

Nu exista o alternativa. Tind sa cred ca aparea si mai repede pana acum daca se putea concepe una. Daca n-ai NX (si nici nu-l poti activa din BIOS) nu poti instala Windows 8. Ai PC-ul prea vechi pentru el. Nu avem cu ce te ajuta. Multumeste-te cu Windows 7 pana iti cumperi un PC nou.

| Costea_Raul_1996 a răspuns:

Deci sa revenim! Ai descarcat windows 8 si cand il instalezi iti apare ca nu este compatibil cu procesorul tau de 2, 4 ghz.Pe procesorul tau ar trebui sa iti mearga windows 8 fara probleme. Incearca sa downloadezi windows 8 32biti.