De ce ai pune convertor coaxial-toslink cand ai deja toslink pe TV? Nu am experimentat prea mult cu configuratii de genul dar tin minte ca toslink e in special pentru audio, si nu prea ai avea cum sa legi cablul coaxial (cablu tip antena TV) la o iesire TosLink. Nu cred ca exista un asemenea convertor. S-ar putea sa ma insel sau sa fi inteles prost intrebarea.
Un cablu toslink-toslink de la TV la sistem ar trebui sa fie suficient.
Daca te referi la convertoarele de pe eMAG :
https://www.emag.ro/......DC9CWWBBM/
Astea sunt convertoare RCA la TosLink. Nu e cablul coaxial cu care suntem noi familiarizati (cablul de "antena" TV).
Daca TV-ul are Toslink si sistemul cinema are tot toslink atunci un cablu Toslink e suficient.
Dar nu te lua doar dupa raspunsul meu, asteapta sa mai raspunda si altcineva.
Intre timp poti face o poza la cablul coaxial, la porturile TV-ului si sistemului pentru a afla exact care sunt optiunile. Inca nu imi este clar despre ce fel de cablu coaxial e vorba.
Mufa se numeste toslink, nu tolsnic, pune o poză cu mufa pe care o ai s-ar putea sa i ti trebuiasca un adaptor toslink care face legatura la home cinema, repet, pune o poză ca sa vedem despre ce anume este vorba.
Mufa Toslink nu transmite decat semnal audio. Trebuie sa fie altfel de mufa! Cel mai bine era cu o poza.
Aceea e o mufa clasica de antena TV.
Iti trebuie cablu toslink-toslink de la TV la sistem.
Nu știu cum sa pun poza de pe telefon, pe home cinema scrie la mufa aia (digital in optical, si sub el scrie TV
Si mai exact ce face dacă fac conexiunea TV home cinema, transmite audio pe home cinema?
Cumperi un cablu optic adica toslink si legi tv-ul de home cinema.
Cand vezi un film pe tv o sa auzi sunetul in boxele amplificatorului home cinema.
Cablu coaxial de antena nu are ce cauta in ecuatie.
Da. Orice sunet care ar iesi in mod obisnuit prin difuzoarele TV-ului iese acum prin home cinema, indiferent ca e pe modul cablu/antena, pe Youtube sau pe Netflix.
https://www.youtube.com/watch?v=9rK1w93JAwY
YzuD întreabă: