| DaTsIk a întrebat:

Salut, am bagat stick ul (Verbatim se numeste) in laptop si are 32 GB STICKUL dar imi face 2 parti
F:195 mb
E:86 kb
inainte nu-mi facea asa si imi zice sa dau format dar la capacity imi da 300 kb si nu pot da format ca zice the disk is write protected... stie cineva de ce? S-a stricat sau?

9 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Nu e stricat! Sterge tot ce e pe stick si incearca dupa aceea sa formatezi stickul!

| sierra1 a răspuns:

Folosește cmd apoi format d: (sau ce literă are...)

| DaTsIk explică (pentru lpavel):

Nu cred că e nimic pe stick ultima oară nu l-am folosit eu l-am dat la altcineva și cred că a rămas un Windows pe el. atât

| DaTsIk explică (pentru sierra1):

Pai faza e că sunt 3 părți una G da nu pot să-l accesez una F și E și alea îs de câțiva MB deci nu e stickul in sine într-o partiție sa mi o arate...

| DaTsIk explică (pentru sierra1):

Am dat G: și zice this volume is write protected, format failed

| sierra1 a răspuns (pentru DaTsIk):

Diskmgr sau ceva similar - stergi partiția apoi formatezi. Hai că reușești

| Brizbriz a răspuns:

Rufus
https://rufus.ie/ro/
e cel mai bun program de formatare, si repartitioneaza inainte de formatare
daca nici cu ala nu merge, atunci stick-ul e dus, sau pe duca

| NLS a răspuns:

Intra in utilitarul din Windows, numit Disk Management (sau poti scrie in caseta de cautare "Create and format hard disk partitions")

identifica litera stickului (o gasesti dupa capacitate: 32 GB, sau mai exact: 28. 65GB (aceasta e marimea reala a oricarui stick de 32GB)

https://imgur.com/JVjtRm4

dai un click pe zona hasurata sa selectezi stickul!
apoi apesi tot acolo in acea zona "Click dreapta", si alegi din meniul ce apare: Delete Volume.

Te va intreba daca esti sigur, pentru ca vei pierde tot de pe stick... Alegi DA (yes)

Ar trebui ca dupa acea operatie, sa apara "Unnalocated" in fosta zona hasurata, sub marimea stickului.

O selectezi, click dreapta - New Simple Volume

Ar trebui sa apara in fereastra urmatoare un numar intr-o caseta, si mai exact: ~29338 (adica 28. 65GB, dar in MB)
Apesi NEXT,
apoi inca o data NEXT (pentru ca lasi Windowsul sa alega litera stickului, nu o alegi tu)

Apoi la File System in fereastra urmatoare:
alegi FAT32 daca doresti sa folosesti stickul la un calculator vechi cu Windows XP, sau daca vrei sa il folosesti la casetofonul masinii, cu MP3-uri.

Pentru folosire la un PC mai modern, cu Windows Vista sau mai noi, alege NTFS.

Tot de acolo poti stabili numele stickului pe care il vei vedea in Windows (in campul Volume Label poti introduce ce doresti).

Lasa bifat "Performe a quick format", si da-i NEXT

FINISH

| andreierdna91 a răspuns:

1. dechide meniul start scrie: cmd
2. click dreapta: run as administrator
3. in cmd scrie: diskpart
4. in diskpart scrie: list disk
5. identifica stickul dupa dimensiunea totala a lui
6. in diskpart scrie: select disk (si aici pui cifra corespunzatoare)
7. in diskpart scrie: clean
Daca a sters absolut tot de pe el fara probleme pasul urmator il poti face in continuare din diskpart sau te poti duce in Disk Manager in windows ca sa ai interfata grafica
8. in diskpart scrie: create partition primary format fs=ntfs (sau fat32 - depinde ce nevoi ai) quick
9. in diskpart scrie: exit
Gata, vei avea o singura partitie pe stick cu dimensiunea totala a stickului.
Asta merge de obicei mult mai bine decat Disk Managerul care mai da crashuri.