| t3ker a întrebat:

Salut, am cumparat un S4 mini si nu stiu cat timp sa il tin la incarcat, ma puteti ajuta? dau fundahappy

Răspuns Câştigător
| vlad89c a răspuns:

Nu trebuie tinut la formatat, lasa-l pana la 100% si scoate-l. Bateriile Li-Ion nu se formateaza.

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

12 ore dar fara sa umbli pe el, sper ca te-am ajutat, sincer si eu am s4 dar nu mini si am vb cu ala de unde l-am cumparat din fabrica si mi-a zis ca orice telefon se tine 12 ore si 15 ore maxim dar recomandat este 12 ore

| Razvanelrazvii a răspuns:

Dupa ce il cumperi, deschide-l si vezi cam ce aplicatii are pe el pana se descarca putin. Apoi pune-l la incarcat si lasa-l 8 ore la incarcat. De referat e sa il lasi noaptea pentru ca ziua vie fi cautat(a) la telefon. Fa asta cam de 2-3 ori si apoi totul va fi ok.

| Codrut_Alexandru_1999 a răspuns:

Nopile telefoane nu trebuie tinute 12 ore pentru formatarea bateriei dar daca esti o persoana suspicioasa ar trebui sa il ti 12 la incarcat timp de 3 incarcari
sper ca te-am ajutat
funda (sunt incepator)

| t3ker explică (pentru anonim_4396):

Am mai vorbit cu cineva si mi-a spus ca il tin la incarcat pana e 100%... nu stiu ce sa cred. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru t3ker):

In cazul in care nu tii 100% in 12 ore il lasi 15 ore daca nu, nu stiu atunci

| 2Low a răspuns (pentru anonim_4396):

Wrong!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 2Low):

When You Say if you're smart and professional

| 2Low a răspuns (pentru t3ker):

Bateriile Li-Ion sunt formatate din fabrica. O baterie LI-Ion se poate incarca oricand, si oricat, dar nu e bine sa se lase sa se descarce de tot.
Bateria LI-Ion are o durata de viata mult mai mica decat o baterie NI-MH corect formatata si intretinuta. Bateria Li-iON incepe sa isi piarda din capacitatile lui (cam 10 %) dupa 1 an, iar in cazul bateriilor Ni-MH acest timp este dublu.

| VeryV a răspuns:

Trebuie să îl ţii 12 ore la încărcat dar fără să umblii pe el.

| 2Low a răspuns (pentru anonim_4396):

Prietene chestia cu formatarea a ramas o legenda urbana de pe timpul telefoanelor cu baterie NI-MH.

| t3ker explică (pentru vlad89c):

Mersi ^_^

| vlad89c a răspuns (pentru t3ker):

Np. Inca ceva: Sa il lasi sa se descarce cat mai mult, nu pana se stinge dar pana la 15-20% si dupa aia pune-l la incarcat.

Daca il scot cand e 60% are ceva?, afecteaza bateria sau?

1 data- de 2 ori nu are nimic. Dar nu de fiecare data. La nevoie si eu il scot indiferent cat e incarcat si plec.

Pai da dar e prima incarcare la mine. happy

Lithium-ion is a very clean system and does not need formatting when new, nor does it require the level of maintenance that nickel-based batteries do. The first charge is no different than the fifth or the 50th.
Nu are nimic, prima incarcare e la fel ca si a 50-a.