Nu trebuie tinut la formatat, lasa-l pana la 100% si scoate-l. Bateriile Li-Ion nu se formateaza.
Dupa ce il cumperi, deschide-l si vezi cam ce aplicatii are pe el pana se descarca putin. Apoi pune-l la incarcat si lasa-l 8 ore la incarcat. De referat e sa il lasi noaptea pentru ca ziua vie fi cautat(a) la telefon. Fa asta cam de 2-3 ori si apoi totul va fi ok.
Nopile telefoane nu trebuie tinute 12 ore pentru formatarea bateriei dar daca esti o persoana suspicioasa ar trebui sa il ti 12 la incarcat timp de 3 incarcari
sper ca te-am ajutat
funda (sunt incepator)
Am mai vorbit cu cineva si mi-a spus ca il tin la incarcat pana e 100%... nu stiu ce sa cred.
In cazul in care nu tii 100% in 12 ore il lasi 15 ore daca nu, nu stiu atunci
Bateriile Li-Ion sunt formatate din fabrica. O baterie LI-Ion se poate incarca oricand, si oricat, dar nu e bine sa se lase sa se descarce de tot.
Bateria LI-Ion are o durata de viata mult mai mica decat o baterie NI-MH corect formatata si intretinuta. Bateria Li-iON incepe sa isi piarda din capacitatile lui (cam 10 %) dupa 1 an, iar in cazul bateriilor Ni-MH acest timp este dublu.
Prietene chestia cu formatarea a ramas o legenda urbana de pe timpul telefoanelor cu baterie NI-MH.