Mai bine vinzi placa actuala, lasi 4gb ram si iei o placa video cu dx11 dar mai zdravana.
Pai daca nu e alta diferenta inte placi propun sa-ti iei inca 4 gb ram. Plus ca anul viitor apare DirectX 12
Nu castigi mult cu DX11 fata de DX10, dar daca faci RAM-ul sa mearga in dual channel cu 8 GB va fi un salt semnificativ in viteza de calcul, ceea ce
te ajuta inclusiv in jocuri.
Vezi aici diferente intre DX9/DX10/DX11: http://www.tomshardware.co.uk/forum/110048-13-dx10-dx11
Salut! Din cate am observat, parerile sunt impartite. Mai bine ai pune o placa video noua, pentru ca 4gb RAM sunt acceptabili pentru gaming, dar in general, placile video cu DX 10 sunt mai slabe. Decat sa ai 8gb RAM si o placa video slaba, mai echilibrat este asa. Funda?
Ce vorbesti?
Daca tipu' nu foloseste mai mult de 4 GB de RAM spune-mi si mie cu ce o sa-l ajute inca 4 GB in plus?
Pai de ce sa nu foloseasca mai mult, ca m-ai pierdut?
Vinzi placa actuala si iti iei o placa mai buna. Daca nu, mai astepti sa strangi bani.
Cum am monitor Full HD, placa video actuala nu prea se intelege bine cu el cand e vorba de gaming deoarece placa video nu merge bine in rezolutii mai mari de 1440x900, deci ai dreptate, mai bine iau o placa video mai buna.
O aplicatie isi ia o anumita memorie din RAM si o aloca ei. Daca el foloseste programe, care adunat nu ar intrece acea memorie(de 4 GB) cei 4 GB ramasi nu ar fi deloc folositi. Pe scurt, ar fi degeaba. Performanta ar creste nesemnificativ in cazul prezentat de mine.
Ciprian_Iordache_1996 întreabă:
Ciprian_Iordache_1996 întreabă: