| Alexandru444 a întrebat:

Salut.Am intrat pe profilul Mate Info Intensiv și vreau să îmi cumpăr un laptop deoarece voi avea nevoie de el.Am un laptop din 2009 și vreau să îl schimb deoarece nu mai merge bine.La ce ar trebuie sa ma uit când merg sa imi cumpăr laptopul?(1900-2600lei ).Ce sugestii imi dati si ce laptopuri imi sugerati?

Răspuns Câştigător
| Maximilian_Maxi_2000 a răspuns:

Depinde foarte mult la ce vrei sa folosesti acel laptop, pentru proiecte si programare primul lucru la care ar trebui sa te uiti ar fi minim de 2GB de ram si sa fie echipat cu un SSD, fie ca lucreaza in paralel cu un HDD (preferat sa fie de 7200 rpm) sau un SSDH. Procesorul sa fie nu unul foarte puternic, cel mai probabil un I3 este cel mai potrivit. Iti sugerez HP deorece sunt cam cele mai durabile si mai fiabile. Daca vrei sa il folosesti si la altceva anunta-ma.

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ete fis. Nu mai merge bine, pune-l la punct. Sau pune un Linux pe el, cel mai bine. Ce configuratie are laptopul actual?

| Justkpopergirl a răspuns:

HP sau Asus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pff... S-au stricat rosiile pe care ti le-am dat eu? Ia pune mana si repara-le. Cam asa esti tu... Nu are ce sa repare, doar sa ia un laptop nou iar Linux-ul nu prea satisface userul obisnuit fiindca multe programe pe care le foloseste in mod obisnuit (si jocuri, in cea mai mare parte) lipsesc. Nu cred eu ca si-a luat un laptop atat de performant care sa mearga bine si dupa 8 ani, deci problema nu ar fi ca, de exemplu, pasta termoconductoare s-a uscat.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie' sa fie performant ca sa mearga dupa 8 ani. Al meu mergea brici cu Windows 10 dupa 9 ani, doar ca l-am trecut pe Linux din considerente de logistica/legale. Daca nu te joci in mod deosebit, nu exista scuze pentru a nu folosi Linux. Iar legat de jocuri... http://store.steampowered.com/linux#p=0&tab=TopSellers