anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am laptop cu win8 si de ceva timp tot vad ca scade partitia C (de la 430 GB liberi la 425 intr-o zi). Nu am instalat prea multe, ci niste jocuri marunte de 10 MB, de care m-am plictisit si le-am sters. Am scanat cu AVG dar nu a gasit nimic.
Ce ar putea cauza scaderea asta? Help!

Răspuns Câştigător
| supermdmario a răspuns:

Click dreapta pe partitia c\properties\clean disk
in alternativa poti folosi ccleaner.

9 răspunsuri:
| InspiratieDIY a răspuns:

Fisiere temporare. De obicei se aduna de la navigare pe net, instalare programe sau alte fisiere necesare sistemului de operare.
Da click dreapta pe partitia c in my computer - properties - disk cleanup
Acolo va dura un pic pana isi calculeaza el tot ce e de calculat.
Sa alegi temporery files, o sa vezi ca sunt cativa GB.
Bafta!

| InspiratieDIY a răspuns (pentru InspiratieDIY):

EDIT: Temporary files

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

AVG, in ciuda faptului ca are o reputatie bunicica, e slab, incearca un anti-virus mai bun, precum Kaspersky(da nu e gratis) sau insusi anti-virusul oferit de Microsoft(Windows). Nu prea am habar cum e 8, tot ce-ti mai pot spune e sa incerci sa activezi aratarea fisierelor ascunse. Chiar scade asa repede, nu s-a mai oprit la un punct?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Aseara arata 430 GB liberi, peste o ora de facut ''mai nimic'' hopa 427 GB liberi, peste o jumatate de ora 425. apoi n-am mai umblat pe el. am instalat ccleaner si am sters cate ceva pe-acolo si acum imi arata 427 din nou.

anonim_4396

Colegii mi-au mai amintiti de o alta metoda, dai in properties pe partitie pe acolo pe undeva si vei gasi ceva parca "compress files to save disk space" dar iti sugerez sa folosesti asta doar in cazuri in care nu mai ai loc pe hard. Daca din intamplare reinstalezi windows, ti-as sugera sa faci 2 partitii, una cu windows pe ea, cealalalta de rezerva(cu fisierele tale importante) in caz ca prima se "corupe".

| DeyCj a răspuns:

Antivirusul nu curață numai virușii nu și fișierele reziduale din calculator.Se știe ca asta e boala Windowsul-ui ce îl duce încet dar sigur la moarte.
Acete fișiere cel mai ușor pentru tine este să le cureți folosind un utilitar ca ăsta:http://www.glarysoft.com/glary-utilities/
Nu uita sa îl setezi cum trebuie ca să nu îsî face punte de restore.Succes

anonim_4396

Am facut: click dreapta pe C - proprietati - curatare disk - ''utilitarul curatare disk sterge fisierele care nu mai sunt necesare pe calculator''
deja de 10 minute tot sterge pe ele...

anonim_4396

E posibil ca unele programe, la un interval de timp sa se updateze automat.Deci daca 4-5 programe din calculator au aceeas zi de update, se updatea automat si se incarca cu inca ceva MB. Ca sa eviti asta poti merge la toate programele, unul cate unul si sa l e setezi sa nu se updateze. de asemenea si windows-ul.

| horia2012 a răspuns:

Nu are nicio treaba antivirusul sa-ti curete calculatorul. CCleaner e slabut, descarca asta gratuit si fa o curatenie completa cu el:
http://www.softpedia.com/......ctor.shtml
Jocurile, aplicatiile se dezinstaleaza, nu se sterg.
Daca esti singurul care foloseste laptopul (administrator) du-te in C:\windows\Prefech si stergi tot ce este acolo (daca iti raman 2-3 fisiere le lasi). Daca esti "user", nu poti.
Du-te la setarile fiecarui browser pe care il folosesti si stergi History...