Teava se sparge doar daca uiti de revizia lor peiodica (sau nu le ai dimensionat corect).
Un circuit de temporizare se poate face cu doar 2 tranzistoare (sau un circuit integrat "555") + cateva piese electronice SAU pur si simplu cu un releu de timp "la actionare", industrial.
De asemenea, se poate dezvolta (doar un pic) circuitul de temporizare, pentru sesizarea lipsei de apa.
La asta m-am gandit si eu, doar ca uneori las peste noapte masina de spalat si are nevoie de apa.
Asta, cu mașina lăsată să funcționeze peste noapte, e o greșeală.
Omul doarme noaptea și nu are cum să știe ce se întâmplă cu aparatele care funcționează.
Au pățit-o unii cu telefoanele mobile lăsate la încărcat, alții cu laptop-urile. Ai grijă! Nu te juca!
La respectivii vecini, instalatia era facuta de un "nenea Marcel" si de aia au avut probleme. Mie personal mi-a facut-o un baiat care se ocupa de foarte mult timp cu asa ceva si e renumit. Doar ca singura chestie care ma streseaza e lispa acelei protectii in caz de se intampla ceva. Sunt sigur 80% ca nu are ce sa se intample, dar tosusi nu sunt eu implinit cu gandul
Masina de spalat e conectata la un stabilizator de tensiune care are o gramada de protectii, iar stabilizatorul are priza lui separata cu singuranta lui separata. Uneori ajung tarziu acasa si am nevoie ca a doua zi sa am haine curate. Intr-adevar e cam periculos si incerc pe cat posibil sa nu mai las peste noapte masina.