Pasta termica se schimba o data la 3-4 ani, asa recomanda și producătorii, nu exista nici un motiv sa o schimbi la 3 luni (decât dacă ești tembel).
N-o sa reușești în felul asta decât sa iti uzezi filetul suruburilor ce susțin waterblockul, care n-o sa mai facă contact ca lumea cu suprafața procesorului, si voila temperaturi mari.
De suflat cu compresor de aer... Asta se face cam la 3 luni, hai sa zicem 2, nu săptămânal.
Ce pasta folosesti?
Ai aplicat cantitatea optima? (stratul trebuie sa fie uniform, iar daca e prea gros sau prea subțire, afectează temperatura. Mai ales daca folosesti o pasta cu densitate mare).
Ai monitorizat turatiile ventilatoarelor placii video? Ai observat ceva ciudat, de ex placa atinge 80 grade, si ventilatoarele ei stau la 25%?
Ai pus AIO ul in fata, cu asta sunt aproape de acord, mai ales daca carcasa nu permite sa il montezi sus.
Dar: scoate aer, sau introduce aerul cald în carcasa?
Restul ventilatoarelor cum sunt poziționate? ai presiune negativa sau pozitiva în carcasa?
Ai testat cu Windows 10?
Cand ai asemenea probleme, e obligatoriu.
Si mie mi-a făcut probleme W11 cu un driver, am revenit la 10 și merge perfect.
Da, este clar o problemă de la răcirea plăcii video, îți sugerez să schimbi carcasa dacă nu ai loc acolo sau să schimbi placa video cu una care are 3 ventilații. Numai bine!
Pc-urile Gaming se incing relativ repede mai ales pe caldurile astea. Poti avea asemenea eroare si de la Ram, desigur aerisirea carcasei Pc devine o problema daca nu este suficient aer la aerisiri, odata aparute problemele ele vor reaparea in timp deoarece deja s-a produs o degradare. Unitatea daca sta pe in partea de jos a biroului se umple mai repede cu praf.Desfa capacul la carcasa daca nu este 8n garantie si observa daca e foarte mult praf (gen praf pufos). Succes
E facut pe piese deci nu are garantie. Oricum tin sa mentionez ca schimb pasta la cpu si gpu cam la 3 luni si nu are praf pentru ca il tin sus pe birou si il suflu saptamanal. Merci oricum?
Salut! asamblez calculatoare de vreo 5 ani asa ca ma descurc. folosesc artic mx 4. Aio ul introduce aerul, nu il pot face sa il scoata.Si cred ca e de vina softul placii video, face fite. Multumesc mult oricum!
Ce carcasa ai, si ce placa video?
Intr-adevar, daca nu ai posibilitatea sa montezi radiatorul sus, e mai critica treaba.
Daca carcasa nu are mesh in fata pe toata suptrafata, si sus la fel, e si mai rau.
Am o Phanteks Evolv X in casa, cu o 2080Ti in ea, si un 2700X, am montat coolerul exact ca tine, dar ventilatorul din spate l-am pus sa bage.
Rezultatul? Cu 5 grade mai bun decat daca il pun pe cel din spate sa scoata.
3 ventilatoare Noctua industrial de sus au 2000 rpm, celelalte 4 au 3000 rpm.
Macar stiu cum face un avion la decolare.
Acesta de sus e sistemul fratelui.
Eu am Phanteks P500A, toata gauri, si imi tine 5900X si RTX A5000 la temperaturi sub 60 grade in load maxim, si ~39 in idle.
(dupa 3 ore de Prime95 a ajuns cumva procesorul la 68 grade, si mai sus nu a urcat. Frecventa 4. 9GHz)
Driver sa dea crash sub windows 10 nu am vazut de mult.
Sub Windows 11 am vazut.
Am windows 11 si nu am avut probleme cu el, doar acum recent cand incepea sa dea crash. Am un 11600k cu un 1080 zotac amp intr-o carcasa aqirys antares. Nu le-am facut oc asa ca am eliminat asta de pe lista de la ce ar putea fi.
La Antares, ce as face eu (si am vazut si la altii, facand pe carcase asemanatoare cu aceasta, de exemplu cineva de pe forumul MyGarage) >>>
as da jos sticla, si as inlocui-o cu mesh cu gauri de 0, 8mm, e o sita de nylon pe care o gasesti pe Amazon sau eBay, si are 0, 3mm grosime.
In felul acesta, temperatura in sistem va scadea cu minim 6-7 grade, sau mai mult.
Ca sa vezi daca e placa video vinovata, fie montezi alta (orice vechitura
FUNCTIONALA pe care o ai prin casa sau pe care o poti imprumuta de la un prieten e buna), sau si mai bine, testezi cu grafica integrata.
Ai reinstalat Windowsul "pe curat" (nu din Reset this PC)?
Sa te asiguri ca nu ai un conflict de drivere/programe... cu fisiere de sistem?
Daca e de la supraincalzirea placii video mai poti afla si monitorizand temperatura, in "timp real".
Instalezi HWinfo sau GPU-Z, si pornesti inregistrea unui fisier LOG, apoi intri intr-un joc, pana se blocheaza din nou.
La final, dupa retart, urmaresti valorile temperaturii maxime pentru placa video, in fisierul LOG generat de HWinfo sau GPU-Z.
Salut, merci mult, am marit viteza fan urilor de la gpu si cpu si nu am mai avut probleme. Ms oricum
Lavinia_Cristina_ întreabă: