| Nuvr a întrebat:

Salut, am o problemă de curând mi-am luat o noua placa de baza 760GM-P23(FX) si am de la vechea placa un procesor amd phenom ii x2 b59, 3.4ghz si problema este ca vede doar 2, 20ghz oare de ce? se poate rezolva sa vadă pe toți adică 3, 4ghz? va rog sa imi spuneti cum remediez

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu stiu cum arata BIOS-ul tau dar ar trebui sa fie undeva unde sa setezi factorul de amplificare. Mai poate fi si o diferenta procesorul lucrand cu socket AM2+ sau AM3 si placa avand socket AM3+ si sa nu-l vada bine.

| Singe a răspuns:

Cauta cum sa intrii in bios menu si sa cauti overclock si sa setezi pana la 3.4 ghz nu selecta extrem de mult ca ti se duce pc-u

| Nuvr explică (pentru Salontanul):

Am cautat si pe net sa vad daca placa suporta, si il suporta acolo scrie clar Am3/+

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Nuvr):

Am zis eu ca nu suporta? Dar este diferenta intre placa mai noua si procesor. Cauta prin BIOS sa vezi cu ce ti-am zis eu.

| Nuvr explică (pentru Singe):

Am un meniu overclock si arata asa overclock profiles 1... si tot asa pana la 6 si am intrat pe unu dintre ele si imi arata ceva cu bioss

| octav005 a răspuns:

Poate trebuie sa faci update de bios. intra pe site-ul producatorului placii de baza, te duci la suport, driver-tools si bios, si descarci si instalezi

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Nuvr):

La prima imagne ai adjust CPU ratio si este x11. Daca poti da mai mult. Si mai ai o optiune "Unlock CPU core". Nu sunt sigur dar cred ca ar trebui pus pe "Enable". Ar trebui sa mai intrebi asta.