| Mihu_Ionut_1991_bTbo a întrebat:

Am si eu mica - mare problema. De cateva zile am observat ca atunci cand deschid pc-ul, data si ora sunt dereglate. Uneori imi arata 2006 - ora 23:00, alteori 2005 - ora 00:01. Din cate am citit pe un forum am inteles ca e si cum se reseteaza data din Bios
E posibil sa fie de la bateria de pe placa de baza, care trebuie schimbata? Am calculatorul de aproximativ 6 - 7 ani. Am instalat Speccy, iar la CMOS Battery imi arata 0, 736 V.
Nu ma pricep la partea de hardware, iar pe unde am mai intrebat sau am citit pe net, am observat ca parerile sunt impartite. Unii zic ca e de la baterie, altii ca e alta problema. Tin sa mentionez ca fusul orar e setat corect. Vreau un raspuns de la oamenii care se pricep, nu de la cei ce isi dau doar cu parerea. Multumesc!

Am Win XP SP3 - Intel Pentium D CPU 3. 00GHz, 2, 0GM RAM, Ati Radeon HD 2600 Pro.

5 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

CR3032 e bateria ce trebuie sa o schimbi
e de 3V
cand o schimbi incearca sa nu intarzii decat doar cateva secunde. scoti cea veche si imediat pui bateria noua.

| Mihu_Ionut_1991_bTbo explică (pentru gelu1970):

Am sa cumpar o baterie identica si am sa o schimb. Multi ziceau ca in momentul in care bateria se descarca, ceasul ramane in urma, nu se reseteaza si data. Acum sper sa fie de la baterie. Multumesc pentru raspuns.

| gelu1970 a răspuns (pentru Mihu_Ionut_1991_bTbo):

CR2032 mai sus am tastat gresit. cand bateria e pe duca, se deregleaza si data si ceasul

| Mihu_Ionut_1991_bTbo explică (pentru gelu1970):

Ok. Merci de raspuns. Si cat cost una? Banuiesc ca nu e asa mult - pana la urma e doar o baterie.

| gelu1970 a răspuns (pentru Mihu_Ionut_1991_bTbo):

In tarile europei de vest costa 1 euro. in Romania nu am idee. dar nu e o avere.