Ca sa nu-ti mai iasa pozele miscate/blurate activeaza optiunea aia vr electronic
Pentru macro iti poti lua un mini trepied ori atunci cand le faci cu blitz (uneori, depinde de lumina) ies perfecte fara sa fie miscate.
In cazul ca sa-ti iasa poza la o persoana si in fundal in ceata, dai zoom la maxim si te duci in spate suficient incat sa-ti apara pe ecran numai fata sau maxim si bustul si faci poza. Lassand obiectivul sa-si fixeze "tinta", cu toate ca la aparatele dslr (profesionale) se gaseste aceasta setare in meniu.
Eu am un Nikon l120, sunt similare, nu este neaparat sa te duci la kilometrul 0 pentru a face o poza cu blurr in spate, e nevoie de un mod bun, cum ar fi portret sau animal de casa, la animal de casa alegi prima varianta si to duci cam la 4, 5 metri daca vrei sa faci portret, daca vrei bust poti sa te duci si mai in spate, a si pentru macro trebuie sa alegi modul potrivit, cred ca l-ai ales, doar ca depinde si de lumina si cat de aproape esti de subiect, sper ca ti-am fost de ajutor good luck