| Edy_Stoica_1986 a întrebat:

Salut, am si eu o problema am cumparat Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX550 Ti, 1024MB, GDDR5, 192bit, HDMI, DVI, PCI-E si dupa cateva ore a inceput sa isi dea restart pc'ul nu mereu dar la ceva timp. am o sursa de 500W 6 ram pe 1333 si placa de baza msi FM2-A55M-E33. Imi poate spune cineva ce are?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

E Cpu ca al meu, numai ca al meu e Am3+.
O placă video de genul ăsta aspiră din rețea cam 200W, care se adaugă 100W consumul procesorului, apoi hard discul iară între 50-100W, apoi opticul și uite așa ajungi să rămâi fără putere în sursă, deoarece sursele de alimentare nestabilizate și ce nu au putere reală scot maxim puterea prescrisă pe ele, deci mai scădem fluctuațiile de tensiune de pe rețea(subalimentare).
Deci ceea ce ai citit pe site-uri sau forumuri se confirmă parțial. Ar fi o idee să schimbi sursa.Dar asta nu e o regulă. Dacă ai făcut setările cum trebuie în BIOS, heatsink-ul Cpu-ului și cooler-ul CPU sunt curate și pasta termoconductoare e schimbată cu una de calitate ce are transfer termic ridicat,(de regulă nu e cazul dar dacă CPu-ul lucrează în capacitate maximă intens s-ar putea să se usuce cea originală din box și e o idee bună să faci treaba asta) atunci totul ar trebui să funcționeze. Dacă nu schimbă sursa cu una cam de 550-600W.Oricum cele menționate mai sus rău nu fac, ba din contră, și oricum cândva tot va trebui să le faci.

6 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Ceva îmi spune ca se supraîncălzește procesorul, că nu e curățat de prqf radiatorul și cooler-ul, iar din BIOS nu e configurat să crească RPM-urile la cooler când temperatura crește peste 65 de grade.
Verifică temperaturile procesorului și plăcii videoDaca vezi în BIOS ca temepratura procesorului e peste limite, scade temperatura critică si crește numărul de rotații a cooler-ului CPU, și de asemenea păstrează radiatorul procesorului într-o stare bună, fară praf pe el.Idem și cooler-ul.
Upgrade-ul ăsta s-ar putea să solicite procesorul mai mult, și de asemenea sursa de alimentare care e cam slăbuță.
Succes

| Edy_Stoica_1986 explică (pentru DeyCj):

Multumesc o sa incerc.Si te mai deranjez cu inca o intrebare am citit pe mai multe site'uri ca o sursa de 400w desi e cam mica duce aceasta placa video. A si tin sa mentionez ca am procesor AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2, Black Edition

| sltlp a răspuns:

Cand se restarteaza?
Cand te joci, sau ce faci in acel moment?
Combinatie mai praosta decat gtx 550ti si fm2 nu cred ca puteai sa faci...

| Edy_Stoica_1986 explică:

Nu neaparat cand ma joc pur si simplu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste modelul sursei din carcasa.PLaca asta are cam 170w consumati pe liniile de 12 si 5 volti.

| Edy_Stoica_1986 explică:

Multumesc mult pentru sfaturi